• Cristian Popescu Piedone a înregistrat calea extraordinară de atac la Curtea de Apel Bucureşti în data de 19 mai, la o săptămână după ce CAB a pronunţat decizia finală.
  • Fostul primar a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul „Colectiv”.
  • Potrivit portalului instanţei, primul termen pentru contestaţia la executare este stabilit pentru data de 16 iunie.

Cristian Popescu Piedone a înregistrat calea extraordinară de atac la Curtea de Apel Bucureşti în data de 19 mai, la o săptămână după ce CAB a pronunţat decizia finală.

Prin această cale extraordinară de atac, Piedone cere „lămurirea dispozitivului”, respectiv a deciziei de condamnare.

Decizia finală în procesul „Colectiv” a fost pronunţată în 12 mai. Fostul primar Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, faţă de 8 ani şi 6 luni, cât primise în instanţa de fond.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cristian Popescu Piedone, care se consideră nevinovat, explicase în urmă cu două săptămâni că pedeapsa sa cea mai mare a fost să trăiască în toți acești ani după drama de la Colectiv cu „eticheta” de om care e vinovat pentru tragedie.

„Colectivul a declanșat semnalul de alarmă pentru legiuitori. Ce au făcut? N-au făcut nimic. Au luat foc spitale în continuare. Dacă acarul păun poate fi Piedone și Piedone poate să-i învie pe toți morții…

Am tăcut 7 ani de zile. Eu pedeapsa mi-am trăit-o acum, în cei 7 ani de zile, nevinovat. Nu puteți să știți ce înseamnă să nu e bucuri de ziua mâine și să aștepți părerile date. Dom’le, nu sunt fată mare! Să-mi arate mie un politician din România asta că e fată mare. Nu e nimeni fată mare, dar vreau să răspund pentru ce fac, nu pentru ce n-am făcut. Astăzi justiția își va spune cuvântul și Dumnezeu”, a mai spus Piedone.