• Cel mai recent val de restricții COVID din China a forțat milioane de oameni să rămână acasă și să se supună unor teste masive de depistare a virusului în metropola Shanghai.
  • Pe măsură ce cazurile de COVID au început să crească la sfârșitul lunii februarie, Shanghai a încercat să controleze epidemia prin carantină.
  • În total, Shanghai a reprezentat 7,3% din exporturile Chinei și 14,4% din importuri în 2021.

Autorităţile chineze vor să stopeze până miercuri transmiterea comunitară a virusului SARS CoV-2 în Shanghai. Acest lucru ar fi un punct de cotitură în lupta chinezilor cu cel mai mare focar de COVID 19 de la declanşarea pandemiei.

Shanghai a stabilit ca obiectiv oprirea răspândirii virusului COVID-19 în afara zonelor aflate în carantină până miercuri, au declarat două surse preluate de Reuters. Acest lucru ar permite oraşului să reducă restricţiile şi să înceapă să revină la viaţa normală, în timp ce frustrările populaţiei cresc.

Ţinta va impune oficialilor să accelereze testarea COVID şi transferul cazurilor pozitive către centrele de carantină, potrivit unui discurs al unui oficial local al Partidului Comunist, consultat de Reuters.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Sfârşitul transmiterii la nivelul comunităţii a fost un punct de cotitură pentru alte comunităţi din China. Luna trecută, oraşul Shenzhen a redeschis transportul public şi a permis întreprinderilor să se întoarcă la lucru la scurt timp după ce a atins acest obiectiv.

Shanghai a devenit epicentrul celei mai mari epidemii din China de când virusul a fost identificat pentru prima dată la Wuhan, la sfârşitul anului 2019. Oraşul a înregistrat peste 320.000 de infecţii cu COVID de la începutul lunii martie.

Shanghai a luat deja măsuri pentru a uşura restricţiile. Televiziunea de stat a raportat duminică că unele supermarketuri şi-au redeschis uşile pentru cumpărători, deşi mulţi locuitori şi-au exprimat neîncrederea în postările de pe reţelele de socializare.

Bursa din Shanghai este a treia cea mai mare bursă din lume după capitalizarea de piață, după New York Stock Exchange și Nasdaq de la sfârșitul anului 2020, potrivit datelor World Federation of Exchanges. Gigantul american al fondurilor mutuale Vanguard a anunțat în 2020 un plan de mutare a sediului său central din Asia de la Hong Kong la Shanghai. Activitatea financiară a Fidelity în China are sediul la Shanghai, la fel ca și operațiunile Bridgewater China ale miliardarului american Ray Dalio.