• Prezentatori, analiști și jucători din prima ligă engleză s-au mobilizat în sprijinul lui Lineker.
  • BBC nu a avut nicio emisiune de avanpremieră la radio sau la televiziune sâmbătă.
  • BBC a fost nevoit să renunțe la o mare parte din programele sportive din weekend.

Cea mai recentă controversă a început marți cu un tweet de pe contul lui Lineker care descria planul guvernului de a reține și deporta migranții care sosesc cu barca ca fiind o politică de o cruzime incomensurabilă îndreptată împotriva celor mai vulnerabile persoane, într-un limbaj care nu se deosebește de cel folosit de Germania în anii ’30”. BBC a fost nevoit să renunțe la o mare parte din programele sportive din weekend, în timp ce rețeaua se străduia să oprească o criză tot mai gravă din cauza suspendării gazdei de fotbal Gary Lineker pentru comentarii care criticau noua politică de azil a guvernului britanic.

Prezentatori, analiști și jucători din prima ligă engleză s-au mobilizat în sprijinul lui Lineker boicotând emisiunile sâmbătă, în timp ce postul național de televiziune britanic a fost acuzat de părtinire politică și de suprimarea libertății de exprimare și a primit laude din partea politicienilor conservatori.

Radiodifuzorul a declarat că va difuza doar programe sportive limitate” în acest weekend, după ce gazdele multor emisiuni sportive populare au refuzat să apară în semn de solidaritate cu Lineker. Fostul căpitan al naționalei Angliei a fost suspendat de la Match of the Day”, o populară emisiune de fotbal cu cele mai importante momente, după ce a criticat planul guvernului de a reține și deporta migranții care sosesc cu barca, într-o postare pe Twitter în care a comparat limbajul legislatorilor despre migranți cu cel folosit în Germania nazistă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În locul unei acoperiri generalizate sâmbătă a celui mai popular campionat din lume, BBC nu a avut nicio emisiune de avanpremieră la radio sau la televiziune și nici un rezumat la începutul serii cu scorurile finale ale meciurilor din Premier League. Programul TV de la prânz Football Focus” a fost înlocuit cu un episod reluat al emisiunii de antichități Bargain Hunt”, în timp ce la începutul serii Final Score” a fost înlocuit cu The Repair Shop”.