• Ministrul Transporturilor cere scuze bucureștenilor pentru blocajul de la metrou
  • Drulă: Zeci de miniștri ai Transporturilor au lăsat să se formeze un buboi la metrou
  • Drulă: Pagubele produse azi la metrou – zeci de milioane de lei
  • Cîțu: Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal
  • Marcel Ciolacu: Ceea ce se întâmplă la metrou nu are nicio legătură cu PSD
  • Nicușor Dan: Bucureștenii nu pot fi prizonierii unui abuz
  • Clotilde Armand: Șantajul mafiei a ajuns și la metrou

Cătălin Drulă a depus plângere penală la DNA, pentru că Metrorex a interzis azi accesul oamenilor la metrou. Ministrul Transporturilor arată cu degetul spre singurul vinovat pentru haosul din București – șeful de sindicat Ion Rădoi. Mizele protestului sunt altele. Cartelul, spațiile comerciale ocupate fără drept, spune Drulă, nu e vorba de salarii sau concedieri.

„Rădoi, s-a terminat, ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge. Nu a fost dat nimeni afară de la metrou, cine spune asta minte cu nerușinare penală. Niciun salariu nu a fost redus. De fapt, altele sunt mizele acestei acțiuni. Cartelul, spațiile comerciale ocupate fără drept. Nu are rost să te duci la pușcărie pentru Rădoi”, a spus Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Jandarmii le-au dat sindicalistilor 23 de amenzi în valoare 125.000 de lei. Cum era de așteptat, protestul a devenit scandal politic, evident, pe Facebook.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

„Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal”, a scris, de la prima oră, prim-ministrul Florin Cîțu. Mesaje similiare au venit , la scurt timp, și de la Dan Barna, Nicușor Dan, Clotilde Armand și primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu. Vicepremierul Barna a spus că organizatorii protestului sunt iresponsabili, Clotilde Armand a folosit cuvinte grele – șantaj, mafie. Ciucu l-a acuzat pe Rădoi, șeful sindicatului, că este „un personaj nederanjat de nimeni timp de 30 de ani”. Răspunsul PSD a venit de la șeful de partid.

Ciolacu s-a dezis de Rădoi. Legătura dintre PSD și Ion Rădoi s-a rupt acum 13 ani. Ciolacu a scris că „ceea ce se întâmplă la metrou nu are legătură cu PSD”, ci este o petardă a Coaliției, ca sa deturneze atenția romanilor de la haosul provocat de noile restricții impuse de Guvern.