„Atenție, s-au închis ușile”: Între acuzații pe Facebook, amenințări cu dosare penale și pagube de zeci de milioane de lei

Cătălin Drulă a depus plângere penală la DNA, pentru că Metrorex a interzis azi accesul oamenilor la metrou. Ministrul Transporturilor arată cu degetul spre singurul vinovat pentru haosul din București – șeful de sindicat Ion Rădoi. Mizele protestului sunt altele. Cartelul, spațiile comerciale ocupate fără drept, spune Drulă, nu e vorba de salarii sau concedieri.

„Rădoi, s-a terminat, ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge. Nu a fost dat nimeni afară de la metrou, cine spune asta minte cu nerușinare penală. Niciun salariu nu a fost redus. De fapt, altele sunt mizele acestei acțiuni. Cartelul, spațiile comerciale ocupate fără drept. Nu are rost să te duci la pușcărie pentru Rădoi”, a spus Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Jandarmii le-au dat sindicalistilor 23 de amenzi în valoare 125.000 de lei. Cum era de așteptat, protestul a devenit scandal politic, evident, pe Facebook.

„Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal”, a scris, de la prima oră, prim-ministrul Florin Cîțu. Mesaje similiare au venit , la scurt timp, și de la Dan Barna, Nicușor Dan, Clotilde Armand și primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu. Vicepremierul Barna a spus că organizatorii protestului sunt iresponsabili, Clotilde Armand a folosit cuvinte grele – șantaj, mafie. Ciucu l-a acuzat pe Rădoi, șeful sindicatului, că este „un personaj nederanjat de nimeni timp de 30 de ani”. Răspunsul PSD a venit de la șeful de partid.

Ciolacu s-a dezis de Rădoi. Legătura dintre PSD și Ion Rădoi s-a rupt acum 13 ani. Ciolacu a scris că „ceea ce se întâmplă la metrou nu are legătură cu PSD”, ci este o petardă a Coaliției, ca sa deturneze atenția romanilor de la haosul provocat de noile restricții impuse de Guvern.

Exit mobile version