• Ministrul britanic de Finanţe şi ministrul Sănătăţii, doi membri importanţi ai Guvernului de la Londra, au demisionat.
  • Premierul Boris Johnson, liderul Partidului Conservator, este supus presiunilor pentru a se retrage.
  • Boris Johnson este acuzat că l-a promovat pe deputatul Chris Pincher în funcţia de adjunct al grupului parlamentar conservator, deşi acesta este vizat de o anchetă privind presupuse agresiuni sexuale.

Ministrul britanic de Finanţe, Rishi Sunak, şi ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, doi membri importanţi ai Guvernului de la Londra, au demisionat marţi seară, distanţându-se de premierul Boris Johnson, supus presiunilor intense pentru a se retrage de la putere.

Premierul Boris Johnson, liderul Partidului Conservator (centru-dreapta), este supus presiunilor pentru a se retrage. El a obţinut cu greu un vot de încredere în Partidul Conservator în iunie, pe fondul criticilor privind organizarea unor petreceri în birouri guvernamentale, în timpul pandemiei, prin încălcarea regulilor antiepidemice.

În ultimele zile, presiunile s-au intensificat, în condiţiile în care Boris Johnson este acuzat că l-a promovat pe deputatul Chris Pincher în funcţia de adjunct al grupului parlamentar conservator, deşi acesta este vizat de o anchetă privind presupuse agresiuni sexuale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În acest context, ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, şi cel de Finanţe, Rishi Sunak, şi-au anunţat marţi seară demisiile, generând presiuni suplimentare asupra premierului Boris Johnson.