• Majestatea Sa Regina a încetat din viață pe 8 septembrie, la Castelul Balmoral, la vârsta de 96 de ani.
  • Potrivit unui comunicat al Palatului Buckingham, Regina a murit în pace la Castelul Balmoral din Scoția.
  • Sicriul Reginei a fost adus la Londra de la Edinburgh pe 13 septembrie.

Majestatea Sa Regina a încetat din viață pe 8 septembrie, la Castelul Balmoral, la vârsta de 96 de ani. Potrivit unui comunicat al Palatului Buckingham, Regina a murit în pace la Castelul Balmoral din Scoția.

Sicriul Reginei a fost adus la Londra de la Edinburgh pe 13 septembrie. Conform planului detaliat al Operațiunii London Bridge, aceasta a fost transportată de la Palatul Buckingham la Westminster Hall din capitală, unde sicriul ei a fost depus timp de patru zile înainte de funeraliile de stat.

Înmormântarea a început astăzi la ora 11.00, liderii mondiali, familia regală, prietenii apropiați și invitații au umplut Westminster Abbey pentru a-și prezenta omagiile regretatei regine.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Dar cu ce haine și bijuterii va fi înmormântată Regina?

În ce haine va fi înmormântată Regina a fost ținut strict secret în timpul pregătirilor funerare. Expertul în modă regală și autorul cărții „The Queen: 70 years of Majestic Style”, Bethan Holt, a declarat pentru Vanguard: După o viață întreagă în care a fost văzută”, s-ar putea ca acest moment să fie unul în care aspectul ei să rămână un mister”.

Se înțelege că Regina s-ar fi decis asupra unei ținute înainte de moartea sa.

Întotdeauna a acordat o atenție deosebită vestimentației sale, așa că acesta este un detaliu asupra căruia va avea controlul suprem”, continuă Holt, adăugând că Majestatea Sa ar putea să poarte negru sau „ar putea purta o ținută care îi aduce amintiri fericite”.

Cu ce bijuterii va fi îngropată monarhul?

Majestatea Sa Regina avea peste 300 de bijuterii de lux în colecția proprie și se crede că va fi înmormântată cu piesele personale care îi erau dragi, deoarece bijuteriile coroanei aparțin acum Regelui Charles al III-lea.

Lisa Levinson, șefa departamentului de comunicare de la Natural Diamond Council, a declarat pentru Metro.co.uk: Majestatea Sa este o femeie incredibil de umilă la suflet și este puțin probabil să fie accesorizată cu altceva decât cu verigheta ei simplă din aur galez și o pereche de cercei cu perle”.

Levinson a adăugat că inelul de logodnă al Reginei, care a aparținut mamei prințului Philip, prințesa Alice de Battenberg, va fi probabil dăruit prințesei Anne.

„Tânărul prinț Philip a fost implicat îndeaproape în proiectarea inelului de logodnă al Elisabetei, care este făcut din platină și are unsprezece diamante naturale – un diamant rotund solitar de trei carate și cinci pietre mai mici montate pe fiecare parte”, a spus ea.

„Viața Majestății Sale a fost întotdeauna despre moștenirea familiei regale, în Marea Britanie și în Commonwealth, bijuteriile ei fac parte în mare parte din această moștenire”.

În timpul ceremoniei de înmormântare a Reginei, care a avut loc recent la Westminster Hall, sicriul ei a fost drapat în steagul Royal Standard, cu Coroana Imperială de Stat și cu Orbul și Sceptrul Majestății Sale, așezate delicat deasupra.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată în Capela memorială Regele George al VI-lea din Castelul Windsor, alăturându-se Regelui George al VI-lea și Reginei Elisabeta, Regina-Mamă. Trupului ei i se va alătura mai târziu Prințul Phillip, Duce de Edinburgh, care a decedat din păcate în aprilie 2021.