• Câinele de lup-husky în vârstă de șase ani și stăpânul său, Toby Heaps, candidează cu promisiunea „Oprirea atacului de sare” pe drumurile orașului în timpul iernii.
  • Dacă va câștiga, Toby a spus că o va desemna pe Molly drept primul primar onorific al orașului.
  • „Cred că primăria ar lua decizii mai bune dacă ar fi un animal în cameră”, a spus Toby.

Toronto va decide în curând cine va fi următorul său primar, după ce dezvăluirile despre o relație extraconjugală l-au împins pe vechiul lider al orașului din funcție. Un total istoric de 102 nume vor fi pe buletinul de vot, inclusiv Molly, un câine, scrie BBC. Dacă va câștiga, a spus că o va desemna pe Molly drept primul primar onorific al orașului. „Cred că primăria ar lua decizii mai bune dacă ar fi un animal în cameră”, a spus el pentru BBC.

Câinele de lup-husky în vârstă de șase ani și stăpânul său, Toby Heaps, candidează cu promisiunea „Oprirea atacului de sare” pe drumurile orașului în timpul iernii. Utilizarea excesivă a sării pe drumuri în timpul iernii, a susținut Heaps, poate răni labele caninilor cu picioare fragede precum Molly. Campania sa propune, de asemenea, o remediere a inaccesibilității locuințelor, o majorare a taxelor pentru afacerile de miliarde de dolari și interzicerea sistemelor de încălzire cu combustibili fosili în casele noi și clădirile comerciale.

Dacă va câștiga, a spus că o va desemna pe Molly drept primul primar onorific al orașului. „Cred că primăria ar lua decizii mai bune dacă ar fi un animal în cameră”, a spus el pentru BBC.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL

Alături de dorința de schimbare, Heaps a spus că aceste alegeri sunt o oportunitate pe care pur și simplu nu și-ar putea permite să o rateze. Este prima alegere partială din istoria Toronto de când șapte municipalități s-au unit pentru a forma ceea ce este cunoscut sub numele de „mega-oraș” în urmă cu 25 de ani.

Tory a fost criticat pentru lipsa unei viziuni semnificative pentru Toronto și pentru adâncirea inegalității într-unul dintre cele mai accesibile orașe din lume. El este, de asemenea, acuzat că a supravegheat Toronto care aparent se află într-un punct de criză, mai ales că orașul continuă să se recupereze din pandemia de COVID-19. Mulți au subliniat o creștere a violenței cu arme, a persoanelor fără adăpost, a prețurilor locuințelor și a violenței în transportul public în timpul mandatului său.

Tory, ales de trei ori primar

În ciuda acestor critici, Tory a fost ales de trei ori – cea mai recentă fiind în octombrie 2022. Doar câteva zeci de oameni l-au provocat atunci, deoarece era văzut ca un shoo-in pentru realegere. Adică până când un scandal al său l-a forțat să plece din funcție câteva luni mai târziu.

Un articol din februarie din Toronto Star a dezvăluit că primarul căsătorit în vârstă de 68 de ani a avut o aventură cu un angajat de 31 de ani în timpul pandemiei de COVID-19. A demisionat la câteva zile după ce a fost publicat.

Cu el în afara imaginii, viitoarele alegeri parțiale din 26 iunie sunt „o cursă larg deschisă”, a spus Nelson Wiseman, profesor emerit de științe politice la Universitatea din Toronto. „Diferența dintre data trecută și data aceasta este că nu știm cine va câștiga”, a spus profesorul Wiseman.

Citește și