• Kremlinul a declarat joi că decizia Uniunii Europene de a suspenda un acord care facilitează acordarea vizelor pentru perioade scurte este ridicolă” şi reprezintă o veste proastă pentru cetăţenii ruşi.
  • Într-o conferinţă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia studiază opţiunile pentru a răspunde.
  • Miniştrii de externe ai UE au convenit miercuri să renunţe la un acord care le permite ruşilor să solicite vize de călătorie în Spaţiul Schengen printr-un proces simplificat, din cauza campaniei militare a Rusiei în Ucraina, informează Reuters.

Kremlinul a declarat joi că decizia Uniunii Europene de a suspenda un acord care facilitează acordarea vizelor pentru perioade scurte este ridicolă” şi reprezintă o veste proastă pentru cetăţenii ruşi.

Într-o conferinţă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia studiază opţiunile pentru a răspunde.

Miniştrii de externe ai UE au convenit miercuri să renunţe la un acord care le permite ruşilor să solicite vize de călătorie în Spaţiul Schengen printr-un proces simplificat, din cauza campaniei militare a Rusiei în Ucraina, informează Reuters.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Unii membri baltici şi nordici făceau presiuni pentru o interdicţie completă a vizelor turistice pentru cetăţenii ruşi, însă propunerea a fost respinsă deoarece nu a existat unanimitate.

Acest lucru este rău pentru ruşi, pentru că va dura mai mult şi va fi mai dificil să obţii o viză”, a declarat Peskov joi. Aceasta este o altă decizie ridicolă dintr-o serie continuă de absurdităţi”.

Peskov a lăsat să se înţeleagă că Rusia ar putea riposta cu aceeaşi monedă, spunând că decizia UE va face situaţia mai dificilă şi pentru europeni” şi că Moscova va răspunde într-un mod care corespunde cel mai bine intereselor sale”.

Autor: Iulian Moşneagu