Cum a reușit bărbatul din Botoșani să se vaccineze de trei ori. Valeriu Gheorghiță: Ne bazăm pe spusele oamenilor

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, susțin o conferință de presă. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, susțin o conferință de presă. Foto: gov.ro

„Am avut raportul medicului coordonator de centru. Am citit în detaliu tot ce s-a întâmplat. Sunt persoane care ascund anumite detalii”, a spus Valeriu Gheorghiță despre bărbatul din orașul Dorohoi.

„Acea persoană nu a vrut să declare că a mai fost vaccinată cu cele două doze de Pfizer în mod intenționat. A vrut să primească și a treia doză. În plus, ar fi vrut să primească și a patra doză. La triaj, dacă se scanează cartea de identitate, pacientul este identificat și se vede dacă am mai fost vaccinat. Fiind vaccinare la un centru de drive-thru și fiind solicitare mare în acea zi, de cele mai multe ori ne bazăm pe spusele oamenilor atunci când semnează acest lucru. Tocmai de aceea nu s-a scanat anterior vaccinării cartea de identitate pentru a se vedea dacă într-adevăr persoana fusese vaccinată”, a mai spus medicul militar.

Gheorghiță a precizat că „am mai avut situații punctuale în cazul persoanelor cu AstraZeneca și nu au declarat pentru că voiau alt tip de vaccin”.

„Furnizarea corectă a datelor medicale și a istoricului medical este în beneficiul tuturor”, a completat el.