• Un bărbat din Botoșani a păcălit cadrele medicale din Dorohoi pentru a primi o a treia doză de vaccin anti-Covid
  • Acesta s-a prezentat la centrul de vaccinare, cu buletinul, și a mințit că se află la prima doză de vaccin
  • DSP Botoșani a deschis o anchetă pentru a afla cauzele incidentului
  • Medicii din Dorohoi au sesizat si organele legii, care au deschis ulterior și un dosar penal

După anunțul companiei Pfizer, potrivit căruia se recomandă și un al doilea rapel la vaccinul împotriva Covid, un bărbat a reușit să păcălească medicii de la punctul de vaccinare din cadrul maratonului de la Dorohoi şi a fost vaccinat cu o a treia doză de ser Pfizer, anunță Monitorul de Botoșani.

Întâmplarea a avut loc duminică, în cadrul maratonului de vaccinare fără programare, care a avut loc în centrul municipiului Dorohoi.

În ciuda faptului că bărbatul știa că sunt necesare doar două doze de vaccin, a mers la centrul de vaccinare pentru a-și face și a treia doză, motivând ulterior faptul că se simte din ce în ce mai bine. Acesta s-a prezentat la centru, cu buletinul, și a mințit că se află la prima doză de vaccin.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Citește și Cum a reușit bărbatul din Botoșani să se vaccineze de trei ori. Valeriu Gheorghiță: Ne bazăm pe spusele oamenilor

A fost vaccinat fără să fie verificat în sistem

Chiar dacă persoanele care merg să se vaccineze sunt verificate în sistem, tocmai pentru ca aceste evenimente să fie evitate, se pare că în cazul de față medicii au crezut bărbatul și nu au mai verificat, pentru a grăbi procesul deja greoi, care ține pe loc fluxul vaccinării.

După verificare, personalul centrului de vaccinare a crezut că este o eroare, în sensul că bărbatul figura în mod eronat ca fiind vaccinat, însă în final acesta a recunoscut că a vrut să mai facă și o a treia doză pentru că „se simţea mai bine, vedea şi auzea mai bine”.

DSP Botoșani a deschis o anchetă

Cazul a intrat și în atenția Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) care a desfășurat o anchetă pentru a afla cauzele care au dus la producerea acestui incident.

„La nivelul DSP a fost declanşată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate care a fost firul evenimentelor şi cine se face răspunzător de situaţia creată. Vom lua declaraţii de la toţi cei implicaţi şi vom vedea la final ce măsuri se impun. Cel mai probabil, acele persoane nu vor mai fi detaşate în centre de vaccinare. A fost anunţată şi Poliţia. Persoana vaccinată a spus că îşi dorea să primească şi a patra doză. A fost direcţionată către CPU Dorohoi, unde a stat câteva ore sub supraveghere, neavând nici o reacţie, dar starea lui va fi în continuare monitorizată”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Directorul DSP Botoșani, Monica Adăscăliței, a spus că în acest caz a fost demarată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate care a fost firul evenimentelor și cine se face răspunzător de această situație.

„Din discuțiile pe care le-am avut cu personalul din centrul de vaccinare din zona pietonală din Dorohoi, unde se desfășura un maraton al vaccinării, pacientul s-a prezentat cu buletinul pentru vaccinare, făcând declarația pe proprie răspundere în care a spus că nu a mai primit vaccin. Era exterm de aglomerat, erau buletinele în zona de registratură, posibil ca aici să fie scăparea, o să vedem la finalul anchetei, drept pentru care pacientul s-a îndreptat către zona unde se făcea vaccinul”, a declarat Monica Adăscăliței, la Aleph News.

Poliția a deschis și un dosar penal

După cele întâmplate, medicii din Dorohoi au sesizat si organele legii, care au deschis ulterior și un dosar penal.

„În cauză a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii. Urmează ca la finalul anchetei să fie dispuse măsurile procedurale”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul e cuvânt al IPJ Botoşani.