Cum ar reacționa NATO în cazul unui atac rusesc? Alianța are un plan pentru debarcarea soldaților americani în Europa

În caz de Război Mondial suntem salvați… de americani. Soldații lui Biden știu exact cum să ajungă pe front. NATO are planul făcut pas cu pas în cazul în care Rusia lui Putin invadează o țară membra a Alianței.

În cazul in care portul Olandez e bombardat, NATO ar putea să le folosească pe cele din Italia, Grecia, Turcia si Norvegia. Apoi militarii americani ar traversa mai multe tari ca să ajungă cat mai aproape de conflict, în Ungaria, România sau Finlanda.

Până atunci, NATO face exerciții militare. Vineri incepe cel mai mare exercițiu militar din Marea Baltica, BALTOPS 2024. Exercițiu la care vin 20 de tari NATO cu peste 9.000 de militari, 50 de nave de război si 80 de avioane militare. Navele au început deja sa ajungă in portul Klaipeda din Lituania.

Dincolo de scenariile si exercițiile făcută de NATO, Zelenski face tot ce poate ca să mai aducă oameni pe front. Îi cheama înapoi în Ucraina pe toti tinerii de 17 ani care au fugit din țară la începutul războiului și îi pune să se înroleze în Armată. Americanii îl ajută și ei să își întărească armata. Ambasada Americii din Kiev spune că cetățenii cu dublă naționalitate nu mai au nici ei voie sa iasă din Ucraina.

Exit mobile version