• De obicei, foștilor președinți și fostelor prime doamne li se realizează două portrete oficiale la plecarea din funcție.
  • Un set este atârnat în Galeria Națională de Portrete, în timp ce celălalt intră în colecția Asociației Istorice a Casei Albe pentru a fi expus la Casa Albă.
  • „Barack și Michelle, bine ați venit acasă”, le-a spus miercuri Biden soților Obama.

Vorba adesea citată a scriitorului francez Victor Hugo, potrivit căreia nicio forță de pe pământ nu poate opri o idee căreia i-a sosit timpul, a ieșit în evidență miercuri, 7 septembrie, când fostul președinte american Barack Obama și soția sa, Michelle, și-au dezvăluit portretele oficiale la Casa Albă.

A fost un eveniment foarte special deoarece dezvelirea a fost așteptată de mult timp, după ce fostul președinte Donald Trump i-a împiedicat pe Obama și pe soția sa să își dezvelească portretele după ce au fost președinte și, respectiv, prima doamnă.

De obicei, foștilor președinți și fostelor prime doamne li se realizează două portrete oficiale la plecarea din funcție. Un set este atârnat în Galeria Națională de Portrete, în timp ce celălalt intră în colecția Asociației Istorice a Casei Albe pentru a fi expus la Casa Albă. Portretele soților Obama din Galeria Națională de Portrete au fost finalizate în 2018.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

După cum se obișnuiește, președinții își găzduiesc predecesorul pentru a le dezvălui portretele oficiale, însă fostul președinte Trump a răsturnat această tradiție, refuzând să îi primească pe Obama la Casa Albă în timpul mandatului său. În 2012, familia Obama i-a găzduit la Casa Albă pe fostul președinte George W. Bush și pe soția sa Laura.

Dar, după această pauză, Obama și soția sa Michelle s-au întors miercuri la Casa Albă pentru prezentarea oficială a portretelor lor oficiale de la Casa Albă, dezvăluind tablourile care vor fi atârnate la Casa Albă în anii următori. Președintele Biden și prima doamnă, Jill Biden, au găzduit cuplul pentru ceea ce a reprezentat prima vizită a lui Michelle Obama la Casa Albă de când soțul ei a părăsit funcția în 2017. Fostul președinte a vizitat Casa Albă în aprilie pentru o celebrare a aniversării adoptării Legii privind îngrijirea la prețuri accesibile.

„Barack și Michelle, bine ați venit acasă”, le-a spus miercuri Biden soților Obama. „Bine ați venit acasă”.

„Este minunat să mă întorc”, a spus Obama după ce au fost dezvelite portretele lor. „Vă mulțumesc foarte mult pentru ospitalitatea voastră. Vă mulțumim că ne-ați lăsat să invităm câțiva prieteni la Casa Albă. Vom încerca să nu distrugem locul”. Biden l-a lăudat apoi pe fostul său șef, spunându-i că „nimic nu m-ar fi putut pregăti mai bine sau mai mult pentru a deveni președinte al Statelor Unite decât să fiu alături de dumneavoastră timp de opt ani, și spun asta din toată inima”.

Artistul Robert McCurdy l-a pictat pe fostul președinte, iar Sharon Sprung a pictat-o pe fosta primă doamnă. „Vreau să-i mulțumesc lui Sharon Sprung pentru că a surprins tot ceea ce îmi place la Michelle: grația, inteligența și faptul că este bine”, a spus Obama, stârnind râsete și aplauze din partea publicului. „Și vreau să-i mulțumesc lui Robert McCurdy pentru că a abordat un subiect mult mai dificil și a făcut o treabă fantastică cu al meu portret”.