• Excavatoarele au început să îndepărteze molozul dintr-o zonă urbană din provincia turcă Hatay.
  • Multe alte organizații se află, de asemenea, pe teren pentru a răspunde.
  • Mai multe excavatoare hidraulice de mari dimensiuni din apropierea orașului Antakya au răzuit grămezile de ciment.

Peste 36.000 de persoane au murit și zeci de mii au fost rănite în urma unui cutremur puternic care a zguduit Turcia și Siria la începutul zilei de 6 februarie. Cutremurul cu magnitudinea 7,8 a fost unul dintre cele mai puternice care au lovit zona în mai bine de un secol. Pe fondul replicilor puternice, Agenția turcă de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) a cerut ajutor internațional.

Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) a lansat un ajutor imediat în numerar din Fondul său de urgență pentru intervenții în caz de dezastre pentru a contribui la eforturile de ajutorare în ambele țări. Multe alte organizații se află, de asemenea, pe teren pentru a răspunde.

Locuitorii din orașul Jandaris din nord-vestul Siriei, afectat puternic de cutremure, s-au străduit să găsească și să adune rămășițele vieții lor dintre mormanele de beton și metal zdrențuit. Unii plângeau în timp ce stăteau în vârful dărâmăturilor din casele lor. Alții, înarmați doar cu lopeți și târnăcoape, încercau să curețe molozul.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Sunt o persoană strămutată de trei ani și locuiesc în Jandaris. Cutremurul ne-a lovit luni și am pierdut multe persoane, inclusiv pe sora mea, pe nepotul meu și pe cumnatul meu. În acest moment recuperăm tot ce putem găsi din bunurile noastre”, a declarat Louai Fares al-Khalaf, în vârstă de 36 de ani, din districtul Bsaqla.

Excavatoarele au început să îndepărteze molozul dintr-o zonă urbană din provincia turcă Hatay, greu încercată, după cum arată imaginile filmate cu drona, în timp ce operațiunea de căutare a supraviețuitorilor a început să se apropie de final.

Mai multe excavatoare hidraulice de mari dimensiuni din apropierea orașului Antakya din Turcia au răzuit grămezile de zidărie sau au dărâmat vârfurile clădirilor de beton care se clatină, au arătat luni imaginile, cu nori de praf care se ridicau din dărâmături în timp ce plăci de beton cădeau.