• Primul avion care a transportat din Turcia opt români şi doi polonezi a ajuns în ţară, a anunţat marţi dimineaţa Raed Arafat.
  • Conform acestuia, cetăţenii români au fost preluaţi de ISU.
  • MAE menţionează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Ankara au fost primite în total 11 solicitări de informaţii şi asistenţă consulară.

Primul avion care a transportat din Turcia opt români şi doi polonezi a ajuns în ţară, a anunţat marţi dimineaţa Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

„A sosit primul avion cu opt cetăţeni români, nu sunt cei nouă elevi şi profesorul lor, ei erau încă pe drum şi urmau să ajungă la aeroport, îi aşteaptă o aeronavă, dar au ajuns la acest moment opt cetăţeni români din diferite locaţii, Satu Mare, Iaşi, Dolj, şi doi cetăţeni polonezi” , a declarat marţi dimineaţa Raed Arafat.

Conform acestuia, cetăţenii români au fost preluaţi de ISU.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

„Ei acum au fost preluaţi de microbuzele de la ISU, o parte aşteaptă familiile care vor ajunge în două ore şi vor fi duşi la terminalul de la Otopeni, unde vor aştepta familiile şi vor pleca cu ei, şi o parte, cetăţenii polonezi, vor fi duşi la un hotel unde vor rămeâne şi ulterior vor lua un avion către Polonia” , a adăugat Arafat.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat luni seara că opt cetăţeni români au fost îmbarcaţi cu succes de pe Aeroportul din Adana, Turcia, prin intermediul unui zbor umanitar MApN organizat ca parte a misiunii de sprijin a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, doi cetăţeni polonezi au fost îmbarcati la bordul aceleiaşi aeronave.

„Cei opt cetăţeni români – cinci studenţi şi trei cadre didactice – se aflau în Adana şi au solicitat să fie repatriati. Ambasadei României la Ankara a întreprins toate demersurile necesare pentru preluarea la bordul aeronavei şi transportul în siguranţă în România” , a transmis MAE.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, prima dintre cele trei aeronave ajunse la Adana, în Turcia, un C27-J Spartan, a decolat, în jurul orei 23 (ora României) către Otopeni, având la bord cei opt pasageri români şi doi polonezi.

„Celelalte două aeronave (C-130 Hercules şi al doilea C27-J Spartan) sunt încă pe aeroportul din Adana şi, în funcţie situaţia concretă, vor fi în măsură să aducă în ţară şi alţi cetăţeni care solicită evacuarea din zona afectată de seismul devastator care a lovit Turcia” , arată MApN.

MAE menţionează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Ankara au fost primite în total 11 solicitări de informaţii şi asistenţă consulară.