• Conflictul juridic poate fi soluționat aplicând o decizie a Curții de Apel București.
  • La începutul lunii februarie, Clotilde Armand anunța că va apela la alt operator, în regim de urgență.
  • Au trecut 80 de zile în care primarul putea să găsească alt operator.
  • Romprest sustine că poate ridica gunoaiele în 36 de ore.

Conflictul juridic dintre Romprest și Clotilde Armand putea fi rezolvat ușor cu puțină bunăvoință. Soluția este într-o decizie a Curții de Apel, din 15 martie.

O ordonanță președințială îi dă dreptul edilului să folosească serviciile altor firme de salubrizare în cazul unui conflict de natură juridică.

„Instanța apreciază că nu se poate reține în favoarea reclamantei (Romprest) aparența dreptului de a i se asigura exclusivitatea prestării serviciului de salubrizare pe aria administrativă a Sectorului 1,  atunci când exercitarea dreptului contractual de limitare a activității poate aduce atingere interesului comunității în favoarea căreia este prestat serviciul de salubrizare”, se arată în decizia Curții de Apel (15 martie 2021).

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Clotilde Armand să meargă în instanță, să urmeze calea legală”

Tancsoz Barna, ministrul Mediului: „O autoritate locală nu poate niciodată, nu are voie să genereze o asemenea situație. Legea spune foarte clar, indiferent de disputa juridică între cele două entități, serviciile de salubrizare trebuie prestate”.

Clotilde Armand se face că nu știe. Au trecut 80 de zile în care primarul ar fi putut face demersurile de alegere a unui nou furnizor. Primarul Sectorului 1 lipsește complet din poveste. E de negăsit, de două zile.

La începutul lunii februarie, Clotilde Armand spunea că dacă Romprest refuză să îşi onoreze obligaţiile contractuale, va folosi un alt operator, în regim de urgenţă. Consilierii locali de la PNL nu știu ce are de gând Clotilde Armand să facă în privința gunoaielor. Totul stă în pixul primarului.

Dan Podaru, consilier local PNL Sector 1: „În acest moment este o situație, efectiv, disperată. Consilierii PNL au încercat permanent să evite acest moment. Clotilde Armand să meargă în instanță, să urmeze calea legală”.