• Sute de oameni au fost răniți și cel puțin 44 au murit joi noapte în Israel
  • Busculada a avut loc în orașul Meron, unde peste o sută de mii de evrei ultra-ortodocși s-au strâns pentru un festival, confirmă un jurnalist israelian
  • Nando Mario Varga, jurnalist israelian: „Această întrunire nu a fost dorită nici de autoritățile israeliene“

O tragedie a avut loc în Israel, unde cel puțin 44 de oameni și-au pierdut viața și peste 100 de persoane au fost rănite, în timpul unui pelerinaj religios în nordul Israelului.

Dezastrul a avut loc la Muntele Meron, în timpul sărbătorii Lag BaOmer. Panica și îmbulzeala s-au produs după prăbușirea unor standuri, relatează presa.

Jurnalistul israelian Nando Mario Varga a explicat, într-o intervenție la Aleph News, că mai mulți oameni aflați pe o scară au căzut și s-a provocat o ambuscadă, potrivit anchetei poliției.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Incidentul este banal. Inițial s-a vorbit de prăbușirea unei tribune, dar din primele anchete ale poliției israeliene s-a spus oficial că nu a fost vorba despre o tribună prăbușită, ci că mulți oameni aflați pe o scară au căzut și s-a provocat o ambuscadă și de asta au fost atât de mulți răniți și morți“, a spus Nando Mario Varga.

Nando Mario Varga, jurnalist israelian: „Această întrunire nu a fost dorită nici de autoritățile israeliene“

Jurnalistul a menționat că autoritățile nu au fost de acord cu evenimentul:„Singurul lucru pe care îl puteam împiedica era să nu se participe la această întrunire, care nu a fost dorită nici de autoritățile israeliene, dar în general e greu să asculte ordine ultrareligioșii, căci ei merg după alt sistem de viață, iar această adunare este foarte importantă“.

El a explicat că acest eveniment este extrem de important pentru ultrareligioși pentru că acolo se află mormântul legendarului autor al unei cărți care, la noi, s-ar traduce „Strălucire“: „Este o carte în care se vorbește, printre altele, de Dumnezeu, de relația cu oamenii și este foarte importantă pentru lumea ultraortodoxă (…) Evenimentul este extrem de iubit de copii pentru că marchează aprinderea unor numeroase focuri“.

Nando Mario Varga: „Numărul morților ar putea crește

Jurnalistul spune că nu s-au mai întâmplat în trecut astfel de incidente: „De aceea, este șocant și un lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată. Este o mare tragedie“.

Varga a afirmat că numărul morților ar putea să crească: „Deja printre răniți sunt și foarte mulți oameni în stare finală. Deci, numărul morților ar putea crește“.