• Marea Britanie va vaccina populația în etape, întâi persoanele vulnerabile
  • Britanicii vor fi vaccinați în spitale, la medicii de familie sau chiar în farmacii
  • Oficialii americani cred că vor fi vaccinate toate persoanele vulnerabile în două luni
  • UE rămâne în urma statelor naționale în cursa către imunizare
  • Rușii imunizează populația cu un vaccin care încă nu a ieșit din teste
  • Milioane de ruși vor fi cobai pentru Sputnik V

Sunt aceleași vaccinuri, dar strategiile de imunizare diferă de la țară la țară. Marea Britanie începe săptămâna viitoare, cu vârstnicii și medicii. Abia anul viitor în luna mai va fi administrat serul și altor categorii mai largi.

Simon Stevens, șeful NHS: „Săptămâna viitoare, în jur de 50 de spitale din Anglia vor începe să ofere vaccinul persoanelor de peste 80 de ani, angajaților din căminele de bătrâni și altor persoane identificate de comitetul pentru vaccinare. Apoi, în săptămânile următoare, medicii de familie se vor organiza să opereze centre locale de vaccinare. Când mai multe vaccinuri vor fi disponibile, vom putea să activăm mari centre de vaccinare din țară.”

Boris Johnson, prim-ministrul Marii Britanii: „Să nu fim luați de un val de optimism exagerat sau să nu cădem pradă ideii naive că lupta s-a terminat. Nu s-a terminat.”

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Marea Britanie a luat-o înaintea Statelor Unite cu cel puțin o săptămână. Abia pe 10 decembrie vor analiza americanii cererile pentru aprobarea vaccinurilor. Oficialii sunt însă optimiști.

Moncef Slaoui, consilier principal Operațiunea Warp Speed: „Între decembrie și finalul lunii februarie vom fi imunizat 100 de milioane de oameni, adică mai mult sau mai puțin toată populația aflată în grupuri de risc.”

În acest timp, Uniunea Europeană stă la coadă la speranță. Vaccinul a venit, dar nu și aprobarea pentru a-l folosi. Angela Merkel pare resemnată cu situația, deși vaccinul Pfizer este o realizare germană în mare măsură.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „Știm că primele aprobări în Uniunea Europeană ar putea veni până la finalul lunii decembrie. Trebuie să așteptăm să vedem ce se întâmplă, dar de aceea pregătirile trebuie să fie aproape gata.”

Rușii fac însă pe dos. Au vaccinat deja 100.000 de oameni cu serul Moscovei, care este, încă, în teste, deși a fost aprobat.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!