• Curtea de apel din St. Louis a ordonat, de asemenea, un calendar accelerat de informare în această chestiune.
  • Nebraska, Missouri, Arkansas, Iowa, Kansas și Carolina de Sud au declarat că planul lui Biden a ocolit autoritatea Congresului.
  • Procurorul general din Nebraska, Doug Peterson, un republican care conduce procesul, a acceptat suspendarea temporară.

Vineri, o curte de apel din SUA a blocat temporar planul președintelui Joe Biden de a anula miliarde de dolari din datoriile studenților de la facultate, la o zi după ce un judecător a respins un proces condus de republicani și intentat de șase state care contestau programul de iertare a împrumuturilor.

Curtea de Apel a 8-lea Circuit al SUA a acordat o suspendare de urgență care interzice ștergerea oricărei datorii studențești în cadrul programului până când instanța se va pronunța asupra cererii statelor de a obține o interdicție pe termen mai lung, în timp ce decizia de joi împotriva lor este atacată. Curtea de apel din St. Louis a ordonat, de asemenea, un calendar accelerat de informare în această chestiune.

Judecătorul districtual Henry Autrey din St. Louis a decis joi că, deși cele șase state conduse de republicani au ridicat provocări importante și semnificative la adresa planului de reducere a datoriilor, a respins acțiunea lor pe motiv că nu aveau calitatea juridică necesară pentru a continua procesul.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

Nebraska, Missouri, Arkansas, Iowa, Kansas și Carolina de Sud au declarat că planul lui Biden a ocolit autoritatea Congresului și a amenințat viitoarele venituri fiscale ale statelor și banii câștigați de entitățile de stat care investesc în împrumuturile studențești sau le administrează.În septembrie, Biroul de buget al Congresului, care nu este partizan, a calculat că iertarea datoriilor ar costa guvernul aproximativ 400 de miliarde de dolari.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că ordinul temporar de joi nu îi împiedică pe debitori să solicite reducerea datoriilor studențești și nici nu împiedică administrația Biden să analizeze cererile și să le pregătească pentru a le transmite administratorilor de credite.

Încurajăm debitorii eligibili să se alăture celor aproape 22 de milioane de americani ale căror informații le deține deja Departamentul Educației, a declarat Jean-Pierre. Este important de menționat că ordinul nu anulează respingerea cazului de către instanța de judecată și nici nu sugerează că acest caz este întemeiat, a adăugat ea. Pur și simplu împiedică achitarea datoriei până când instanța ia o decizie.

Procurorul general din Nebraska, Doug Peterson, un republican care conduce procesul, a salutat suspendarea temporară. Este foarte important ca problemele juridice care implică puterea prezidențială să fie analizate de instanță înainte de a transfera o datorie de peste 400 de miliarde de dolari contribuabililor americani, a declarat el.

Cazul care a ajuns la al 8-lea circuit este unul dintre cele mai multe procese pe care procurorii generali ai statelor conservatoare și grupuri juridice le-au intentat pentru a stopa planul de ștergere a datoriilor anunțat în august de către democratul Biden.