• O organizaţia umanitară a făcut apel la o „creştere urgentă” a ajutorului umanitar în nordul Siriei.
  • Peste 44.000 de persoane au decedat după cutremurul violent care a lovit sud-estul Turciei şi nordul Siriei în 6 februarie.
  • Siria este devastată de un război civil începând din 2011.

Organizaţia umanitară Medici fără frontiere” (MSF) a făcut apel la o creştere urgentă” a ajutorului umanitar în nordul Siriei, unde duminică au sosit 14 camioane transportând ajutoare furnizate de acest ONG pentru victimele seismului din 6 februarie, potrivit Reuters.

Convoiul a ajuns duminică dimineaţă la postul de frontieră Al-Hammam, venind dinspre Turcia, potrivit MSF.

„Acest prim convoi transportă 1.296 de corturi destinate persoanelor strămutate şi familiilor (formate din cel puţin 5 persoane) rămase fără adăpost după seism, precum şi 1.296 de kit-uri de iarnă pentru a izola corturile de frig” , a precizat MSF într-un comunicat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Alte convoaie ale MSF ar trebui să ajungă rapid pentru a livra echipament medical şi nonmedical” , a adăugat organizaţia umanitară.

Peste 44.000 de persoane au decedat după cutremurul violent care a lovit sud-estul Turciei şi nordul Siriei în 6 februarie, dintre care 3.688 în Siria, ţară devastată de un război intern început în 2011.

După seism, ONG-urile şi militanţii din opoziţia siriană au criticat lentoarea sosirii ajutoarelor ONU în zonele controlate de rebeli în nord-vestul Siriei, unde populaţia trăia deja în condiţii extrem de dificile.

Siria este devastată de un război civil începând din 2011, conflictul fiind declanşat de reprimarea manifestanţilor prodemocraţie de către forţele regimului condus de Bashar al-Assad.