• Au fost înregistrate cel puțin patru cutremure terestre cu magnitudini cuprinse între 6,2 și 5,5, deși nu au fost raportate pagube sau victime.
  • Cel puțin patru cutremure terestre cu magnitudini cuprinse între 6,2 și 5,5 au fost înregistrate sâmbătă.
  • Cu o populație de aproximativ 1,2 milioane de locuitori, Papua de Vest este una dintre cele mai puțin populate provincii indoneziene.

O serie de cutremure puternice în interiorul țării a zguduit provincia Papua de Vest, cea mai estică din Indonezia, dar nu au fost raportate imediat pagube grave sau victime.

Cel puțin patru cutremure terestre cu magnitudini cuprinse între 6,2 și 5,5 au fost înregistrate sâmbătă și au fost centrate la aproximativ 37 de kilometri nord-vest de districtul Central Mamberamo din Papua de Vest, a anunțat Agenția indoneziană de meteorologie, climatologie și geofizică. O serie de cutremure puternice în interiorul țării a zguduit cea mai estică provincie indoneziană Papua de Vest, dar nu au fost raportate imediat pagube grave sau victime.

Cel puțin patru cutremure terestre cu magnitudini cuprinse între 6,2 și 5,5 au fost înregistrate sâmbătă și au fost centrate la aproximativ 37 de kilometri nord-vest de districtul Central Mamberamo din Papua de Vest, a declarat Agenția indoneziană de meteorologie, climatologie și geofizică, care a precizat că cutremurele au fost declanșate de o împingere în falia Mamberamo Anjak.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Indonezia este un arhipelag activ din punct de vedere seismic, cu o populație de aproximativ 270 de milioane de locuitori și este frecvent lovit de cutremure, erupții vulcanice și tsunami. Indonezia se află la jumătatea inelului de foc al Pacificului, unde diferite plăci tectonice ale scoarței terestre se întâlnesc și creează o activitate seismică frecventă.

Cu o populație de aproximativ 1,2 milioane de locuitori, Papua de Vest este una dintre cele mai puțin populate provincii indoneziene. În februarie, un cutremur cu magnitudinea 6,2 a ucis cel puțin 25 de persoane și a rănit peste 460 în provincia Sumatra de Vest. În ianuarie 2021, un cutremur cu magnitudinea 6,2 a ucis peste 100 de persoane și a rănit aproape 6.500 în provincia Sulawesi de Vest.

În 2004, un cutremur uriaș în largul coastei Aceh a declanșat un tsunami puternic care a ucis aproximativ 230.000 de persoane într-o duzină de țări din întreaga lume. Serviciul geologic al SUA a măsurat cutremurele de sâmbătă cu magnitudini cuprinse între 6,1 și 5,9 grade, la o adâncime cuprinsă între 19 și 33 km.