• Coreea de Nord a importat peste 1 milion de măști faciale și 15.000 de perechi de mănuși de cauciuc din China în luna iulie, cu puțin timp înainte de a declara victoria asupra lui COVID-19, arată cifrele comerciale chineze.
  • Săptămâna trecută, Pyongyang a declarat victoria asupra coronavirusului, punând capăt unei lupte puțin detaliate împotriva cazurilor de febră” care ajunseseră la 4,77 milioane de cazuri în această țară cu aproximativ 26 de milioane de locuitori.
  • De la 29 iulie, nu a mai înregistrat nici un nou caz de acest fel.

Coreea de Nord a importat peste 1 milion de măști faciale și 15.000 de perechi de mănuși de cauciuc din China în luna iulie, cu puțin timp înainte de a declara victoria asupra lui COVID-19, arată cifrele comerciale chineze.

Săptămâna trecută, Pyongyang a declarat victoria asupra coronavirusului, punând capăt unei lupte puțin detaliate împotriva cazurilor de febră” care ajunseseră la 4,77 milioane de cazuri în această țară cu aproximativ 26 de milioane de locuitori.

De la 29 iulie, nu a mai înregistrat nici un nou caz de acest fel.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Cu toate acestea, China a exportat 1,23 milioane de măști faciale în Coreea de Nord în iulie, în valoare de 44.307 dolari, în creștere de la 17.000 în luna precedentă, potrivit datelor publicate de vămile chineze la sfârșitul săptămânii.

Din ianuarie până în iulie, ultima lună pentru care sunt disponibile date, Nordul a cumpărat peste 11,93 milioane de măști din China, potrivit datelor.

Coreea de Nord nu a importat nici un produs de prevenire și control COVID-19 din China în luna mai, au arătat datele. Exporturile globale ale Chinei către Coreea de Nord au crescut la 59,74 milioane de dolari în iulie, de la 19,05 milioane de dolari în iunie.

Cele mai importante exporturi au fost orezul semialbit, țigările, carbonatul de disodiu și foile afumate de cauciuc natural.

Coreea de Nord a cumpărat orez semialbit sau albit în valoare de 5,16 milioane de dolari, ulei de soia și fracțiuni în valoare de 1,98 milioane de dolari și zahăr granulat în valoare de 1,21 milioane de dolari în luna iulie, potrivit datelor vamale chineze.

China a suspendat serviciile transfrontaliere de trenuri de marfă cu Coreea de Nord, în urma consultărilor, din cauza infecțiilor Covid-19 din orașul de frontieră Dandong, a anunțat Ministerul chinez de Externe la 29 aprilie.