Dacian Cioloş: Un Guvern minoritar este o idee năstruşnică. PNL trebuie să aleagă între USR PLUS și PSD

Dacian Cioloș motivează retragerea USR din Guvern Sursa Foto: Mediafax
  • Preşedintele USR, Dacian Cioloş, spune că un Guvern minoritar reprezintă o idee năstruşnică.
  • USR vrea alianţă cu PNL, dar pe baze solide, a spus el.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, susţine că orice prelungire a crizei politice este dăunătoare pentru România şi solicită ca discuţiile despre noul Guvern să aibă loc cât mai rapid.

„Sincer, ne-am fi aşteptat să începem consultările cât mai repede posibil. Orice prelungire a acestei crize politice e dăunătoare pentru România (…) Noi am fost foarte clari de la început, suntem gata să renegociem intrarea în coaliţie cu PNL şi cu UDMR, pe un program de guvernare, cu un calendar clar de reforme, de data asta. N-o să mai mergem pe poveşti, pentru că nu mai credem în poveşti. Deci un calendar clar de reforme şi evident, cu un premier, altul decât Florin Cîţu, care a demonstrat că nu e capabil să facă reforme şi nici măcar nu e capabil să ţină echilibru într-un Guvern de coaliţie, că abordează lucrurile doar în interes propriu”, a declarat Cioloș, la RFI.

Dacian Cioloş a mai spus că USR nu va susţine un Guvern minoritar.

„În nici o condiţie. Un Guvern minoritar nu vedem cum ar putea fi o soluţie pentru ceea ce are nevoie România în momentul de faţă. Şi încă o dată, un partid responsabil, cum ar trebui să fie PNL măcar în ceasul al doisprezecelea, nu cred că ar trebui să se gândească la un Guvern minoritar, când PNL a guvernat şi cu USR PLUS, dar a guvernat în trecut şi cu PSD. Deci trebuie să aleagă, pentru că poate să facă o majoritate, având UDMR-ul alături şi cu USR PLUS, dar poate să facă şi cu PSD-ul… Eu nu cred că merită să petrecem noi acum atât de mult timp pe o idee năstruşnică a PNL-ului de a veni cu un Guvern minoritar”, a precizat Cioloş.

Consultările de la Palatul Cotroceni privitoare la formarea noului guvern vor avea loc săptămâna viitoare. Guvernul Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură, marţi, în Parlament.