Dan Vîlceanu, nominalizat de PNL pentru funcția de ministru al Finanțelor: „Nu am niciun fel de dubiu că voi face echipă bună cu premierul”

  • Dan Vîlceanu este propunerea votată în ședința conducerii PNL pentru funcția de ministru al Finanțelor.
  • Pentru” au votat 47 de liberali, iar „împotrivă” a fost înregistrat un vot.
  • „E o încredere pentru care mă simt obligat”, spune Vîlceanu.

„Votul a fost dat. A fost doar un singur vot împotrivă”, anunță Florin Cîțu nominalizarea lui Dan Vîlceanu petru funcția de ministru de Finanțe.

Vîlceanu i-a mulțumit premierului pentru susținere.

„Este onorant pentru mine că am primit colegilor. E o încredere pentru care mă simt obligat. Ministerul de Finanțe e unul dintre ministerele foarte importante și nu am niciun fel de dubiu că voi face echipă bună cu premierul. Îmi doresc ca această preluare ministerului să se întâmple cât mai repede”, afirmă Vîlceanu.

Florin Cîțu precizează că va înainta în cursul zilei de miercuri propunerea către președintele Klaus Iohannis.

Orban a votat împotriva nominalizării lui Vîlceanu ca ministru de Finanţe: Există riscuri

„I-am anunţat pe colegii mei că votul împotrivă îmi aparţine. Modul în care s-a întâmplat procedura, faptul că nu am avut o discuţie cu Florin Cîţu pe tema propunerii formulate şi făcută public de premier, faptul că BPN a fost convocat intempestiv, fără să fiu informat… (…) Vreau să se ştie că prin votul dat ca preşedinte PNL mi-am exprimat rezervele extrem de serioase faţă de această candidatură. Florin Cîţu, în toate apariţiile publice a spus că susţine competenţa, integritatea şi aşa mai departe. Din punctul meu de vedere, există riscuri cu privire la această desemnare. De asemenea, am votat împotrivă pentru ca opinia publică să ştie foarte clar că răspunerea integrală îi aparţine premierului Cîţu şi celor care au convocat BPN”, anunţă Ludovic Orban

El preciează că Dan Vîlceanu nu a solicitat nicio discuţie cu el, ca lider PNL.

„De asemenea, nu am putut să am o discuţie mai profundă de evaluare cu premierul Florin Cîţu”, adaugă Orban.

Pentru desemnarea lui Dan Vîlceanu ca ministru al Finanţelor au votat 47 de membri BPN al PNL, iar un vot a fost împotrivă.