Scandal în PNL, înaintea ședinței de azi: Tabăra Orban nu îl vrea pe Dan Vîlceanu la Finanțe

dan vilceanu la un congres pnl Sursa foto: facebook.com/DanVilceanu.ro

Şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL va fi miercuri, la ora 10:30, a anunţat marţi seara europarlamentarul liberal Rareş Bogdan.

Acesta a explicat de ce şedinţa nu a fost convocată de preşedintele Ludovic Orban şi a anunţat că Dan Vîlceanu va fi agreat în forul de conducere al PNL pentru poziţia de ministru de Finanţe în Guvernul Cîţu

„Îl vom valida pe Dan Vîlceanu ca ministru de Finanţe. Pe 22 august vom avea ministru de Finanţe, aşa cum este normal. Ludovic Orban ştie că Guvernul are nevoie de un ministru de Finanţe, a fost chemat să convoace BPN, a ezitat, aşa că am decis să convocăm noi BPN-ul, nu este o luptă în interiorul partidului, este o chestie de responsabilitate”, a explicat Rareş Bogdan.

Şi Florin Cîţu a spus că procedurile au fost respectate şi că preşedintele PNL Ludovic Orban a fost informat.

„Vă asigur că toate procedurile au fost respectate, nu a fost doar un SMS, a fost şi o discuţie telefonică şi o discuţie faţă în faţă…. Mâine (miercuri, 18 august-n.r) vom demonstra că avem majoritatea necesară”, a spus Florin Cîţu.

Declaraţiile au fost făcute marţi seara, la finalul unei şedinţe la care au participat Florin Cîţu şi susţinătorii săi din PNL.