• David Cameron se află în SUA pentru discuții cu înalți oficiali guvernamentali despre războaiele din Gaza și Ucraina.
  • Parlamentarii republicani blochează de luni de zile un pachet de ajutor militar de 60 de miliarde de dolari propus pentru Ucraina.
  • Domnul Trump a replicat avertizând că s-ar putea să nu aibă o „relație foarte bună” cu domnul Cameron în timpul președinției sale.

Ministrul de Externe David Cameron s-a întâlnit cu fostul Președinte Donald Trump în Florida, înainte de a se îndrepta spre Washington DC pentru discuții, scrie BBC.

Fostul Premier se află în SUA pentru discuții cu înalți oficiali guvernamentali despre războaiele din Gaza și Ucraina. Nu este neobișnuit ca Secretarii de Externe să se întâlnească cu candidații opoziției în timpul vizitelor în străinătate. David Cameron l-a criticat anterior pe Trump, care va candida probabil din partea Partidului Republican la alegerile din SUA.

În timpul vizitei Lordului Cameron în SUA, se așteaptă ca acesta să vorbească cu Secretarul de Stat american Anthony Blinken despre sprijinul acordat Ucrainei și despre aducerea stabilității în Orientul Mijlociu, a precizat Biroul pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare al Regatului Unit.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Parlamentarii republicani blochează de luni de zile un pachet de ajutor militar de 60 de miliarde de dolari propus pentru Ucraina.

Domnul Trump și susținătorii săi din cadrul partidului se opun pachetului american care oferă ajutor Ucrainei. Cei din Camera Reprezentanților au promis să voteze împotriva pachetului fără ca mai întâi să se ajungă la un acord asupra unei finanțări suplimentare pentru securitatea frontierelor SUA.

David Cameron i-a îndemnat de ceva timp pe republicani să aprobe pachetul de ajutor, ceea ce a înfuriat-o în special pe Marjorie Taylor-Greene, membră republicană a Congresului și loială lui Trump.

În timpul discuțiilor cu Blinken, Cameron va aborda și problema morții a trei britanici care lucrau pentru organizația de ajutorare World Central Kitchen în Gaza. Săptămâna trecută, presa americană a relatat că Blinken a vorbit cu tatăl cetățeanului american-canadian care a fost de asemenea ucis în atacul aerian israelian.

În 2015, în timpul mandatului său de Prim-Ministru, Cameron a catalogat interdicția temporară propusă de Trump privind intrarea musulmanilor în SUA drept „divizivă, stupidă și greșită”.

Domnul Trump a replicat avertizând că s-ar putea să nu aibă o „relație foarte bună” cu domnul Cameron în timpul președinției sale.

În memoriile sale publicate în 2019, David Cameron a mai spus că i s-a părut „deprimant” faptul că Trump a putut câștiga alegerile și că acest lucru se datorează „intervențiilor sale protecționiste, xenofobe și misogine”.

Citește și