• Inteligența Artificială ar putea să readucă la viață mamutul, diavolul Tasmanian și pasărea Dodo.
  • 2028 ar putea fi anul în care animalele dispărute se vor întoarce în mediul lor.
  • Colossal Biosciences identifică genele animalelor dispărute, pe care le replică apoi folosind ADN-ul unui animal înrudit, care încă există.

Viața bate filmul! Jurassic Park devine realitate. Inteligența Artificială ar putea să readucă la viață mamutul, diavolul Tasmanian și pasărea Dodo. „Avem totă tehnologia de care avem nevoie, acum ține doar de bani și de timp”, spune compania texană Colossal Biosciences.

Ea se bazează pe un mecanism simplu pentru acest proiect: identifică genele animalelor dispărute, pe care le replică apoi folosind ADN-ul unui animal înrudit, care încă există. CEO-ul companiei a ținut totuși să ne liniștească: „Noi o să facem lucrurile aproape cu totul diferit de ce ați văzut în Jurassic Park. În film, au folosit ADN de broască pentru a umple golurile din ADN-ul dinozaurilor. Noi folosim Inteligența Artificială ca să identificăm genele cheie din ADN-ul mamutului și apoi le băgăm în genomul de elefant cu ajutorul ingineriei genetice”.

2028 ar putea fi anul în care animalele dispărute se vor întoarce în mediul lor. Asta dacă Guvernele, proprietarii de terenuri și grupurile de conservare se vor pune de acord.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Citește și