• Colossal Biosciences reînvie mamutul lânos aducând la viață Jurassic Park-ul.
  • Elefanții sunt reprogramați pentru a crea celule stem esențiale readucerii mamutului lânos la viață.
  • Reintroducerea mamutului lânos poate reface ecosistemul Arctic și reduce emisiile de carbon.


Suntem la un pas de a vedea cu ochii noștri, nu doar în filme sau documentare, un mamut lânos, care a trăit pe Pământ acum câteva milenii. Specialiștii de la compania Colossal Biosciences au anunțat un progres crucial în procesul de readucere la viață a mamutului lânos până în 2028.

Oamenii de știință vor să „reprogrameze” un elefant, creând celule asemănătoare cu celulele stem care pot diferenția în cele trei straturi germinale necesare pentru a da naștere fiecărui tip de celulă din corp. Obiectivul principal este să creeze un mamut care să fie tolerant la frig și să își îndeplinească rolul ecologic al mamutului dispărut de mult.

Ce spun specialiștii

Trebuie să identifice genele asociate cu fenotipurile sale de bază pentru a le putea ingineriza în animalele existente, cum ar fi elefanții asiatici, care sunt 99,6% identici genetic cu mamutul. Eriona Hysolli, șefa Științelor Biologice de la Colossal Biosciences spune că aduce speranțe pentru refacerea ecosistemului Arctic, care a suferit modificări majore de-a lungul timpului. George Church, genetician și cofondator al Colossal Biosciences spune că elefanții au un rol crucial în ecologie, deoarece pot influența semnificativ mediul înconjurător, inclusiv prin capacitatea lor de a menține ecosistemele într-o stare sănătoasă.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Mai mult decât atât, reintroducerea mamutului lânos ar putea contribui la refacerea ecosistemului și la reducerea emisiilor de carbon, având un impact pozitiv asupra mediului.

Citește și