Italia protejează patrimoniul alimentar. Țara ia măsuri pentru a interzice carnea crescută în laborator

  • Lobby-ul fermierilor a lăudat această măsură.
  • Grupurile de lobby din domeniul agriculturii au strâns jumătate de milion de semnături în ultimele luni.
  • Miniștrii au invocat dieta mediteraneană atât de apreciată a Italiei ca motiv pentru ambele măsuri.

Guvernul de dreapta din Italia a susținut un proiect de lege care ar interzice carnea produsă în laborator și alte alimente sintetice, subliniind patrimoniul alimentar italian și protecția sănătății. Dacă propunerile vor fi aprobate, încălcarea interdicției ar atrage amenzi de până la 60.000 de euro, relatează BBC.

Francesco Lollobrigida, care conduce ministerul pentru agricultură și suveranitate alimentară, a vorbit despre importanța tradiției alimentare a Italiei. Lobby-ul fermierilor a lăudat această măsură, dar a fost o lovitură pentru unele grupuri pentru bunăstarea animalelor, care au evidențiat carnea produsă în laborator ca fiind o soluție la probleme precum protejarea mediului de emisiile de carbon și siguranța alimentară.

Coldiretti și alte grupuri de lobby din domeniul agriculturii au strâns jumătate de milion de semnături în ultimele luni, cerând protejarea alimentelor naturale față de cele sintetice”, iar premierul Giorgia Meloni se numără printre semnatari.

Nu puteam decât să sărbătorim împreună cu fermierii noștri o măsură care îi pune pe fermierii noștri în avangardă, nu doar în problema apărării excelenței… ci și în apărarea consumatorilor”, a declarat aceasta în fața unui flash mob organizat de Coldiretti în fața biroului său din Roma.

Proiectul de lege propus a venit imediat după o serie de decrete guvernamentale care interzic utilizarea făinii derivate din insecte precum greierii și lăcustele în pizza sau paste.

Miniștrii din Italia au invocat dieta mediteraneană atât de apreciată a Italiei ca motiv pentru ambele măsuri. Lollobrigida, care provine din același partid de extremă dreapta, Frații Italiei, ca și primul ministru, a declarat: Produsele de laborator nu garantează calitatea, bunăstarea și protecția culturii și tradiției italiene în materie de mâncare și vin, de care este legată o parte din tradiția noastră”.

Citește și: