• Tensiunile dintre israelieni și palestinieni continuă
  • Bilanțul morților în urma conflictului a ajuns la 119, iar cel al răniților la 621
  • David Saranga: „Eu cred că nicio țară nu poate ajuta în momentul de față în negocieri. Cu o mișcare teroristă nu se poate negocia”

Este din ce în ce mai multă tensiune între israelieni și palestinieni. Armata israeliană continuă operaţiunile militare împotriva grupurilor islamiste din Fâşia Gaza, prin raiduri aeriene şi tiruri de artilerie de la sol, din zona frontierei. David Saranga, ambasadorul statului Israel în România, a vorbit la Aleph News despre situația din Israel.

„Eu nu cred că vom vedea o invazie terestră. Acum, ce vedem noi este o mișcare teroristă a grupării Hamas care continuă să lanseze rachete asupra civililor din Israel. Și din acest motiv armata israeliană trebuie să intervină în Fâșia Gaza. Mișcarea teroristă Hamas a depășit o linie roșie și nu putem accepta asta”, a spus David Saranga.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunţat un bilanţ de 119 morţi şi 621 de răniţi în urma bombardamentelor israeliene. David Saranga a explicat de ce a recurs Israelul la un răspuns atât de dur într-o zonă extrem de populată din Gaza.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

„Trebuie să înțelegem că vorbim despre o organizație teroristă, care este infiltrată pintre civili și din acest motiv armata israeliană face tot ce e posibil pentru a elimina liderii mișcării, fără pagube civile”, a spus ambasadorul Israelului în România.

Întrebat dacă ne putem aștepta la alte atacuri reciproce, David Saranga a răspuns: „Nu îmi place acest termen – atacuri reciproce – fiindcă trebuie să înțelegem că mișcarea Hamas încearcă să atace israelienii și statul Israel încearcă să pună capăt acestei mișcări teroriste. Nu se poate face o comparație.”

Reprezentanții Palestinei la București spun că România ar putea fi un mediator în zonă, în baza istoricului său.

„Eu cred că nicio țară nu poate ajuta în momentul de față în negocieri. Cu o mișcare teroristă nu se poate negocia. Hamas este o mișcare teroristă și nu doar noi spunem asta, o spune și Uniunea Europeană și Statele Unite. Mișcarea Hamas nu vrea pace, nu vor să stea de vorbă. Ei vor să acționeze doar cu violență”, a spus David Saranga.