• Încoronarea Regelui Charles va avea loc pe 6 mai 2023.
  • În calitate de președinte și Primă Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden și Joe Biden au fost invitați la încoronarea Regelui Charles.
  • Prima Doamnă s-a întâlnit cu membrii Familiei Regale la mai multe evenimente și ar putea reprezenta SUA la acest eveniment istoric.

S-a raportat că președintele Biden nu va participa la încoronarea regelui luna viitoare, dar soția sa, Jill Biden, ar putea totuși să participe de una singură, scrie Yahoo News.

The Telegraph a relatat: Sursele au precizat că acesta este programat să viziteze Irlanda de Nord pentru un eveniment la sfârșitul acestei luni, dar apropiații președintelui, în vârstă de 80 de ani, sunt, de asemenea, dornici să îi limiteze deplasările internaționale pentru a evita ca acesta să devină prea obosit pentru a-și îndeplini îndatoririle interne”.

Președintele urmează să viziteze Irlanda de Nord pentru o călătorie de cinci zile care va începe la Belfast. După Belfast, președintele va vizita, de asemenea, Mayo, Louth și Dublin înainte de a părăsi țara sâmbătă, 15 aprilie. Se crede că Biden se va întâlni cu președintele irlandez Michael D Higgins și s-ar putea chiar să se întâlnească cu Regele Charles în Irlanda de Nord, pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a Acordului din Vinerea Mare.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

O sursă a declarat, de asemenea, pentru The Telegraph: Călătoriile în străinătate îl solicită destul de mult”, după cum au adăugat: Încearcă să se limiteze la strictul necesar și s-ar putea să se gândească de două ori înainte de a traversa Atlanticul de două ori în succesiune rapidă”.

Sursa s-a referit, de asemenea, la participarea președintelui și a Primei Doamne la funeraliile reginei în septembrie 2022. S-ar putea să se gândească că a venit la înmormântare și că asta este oarecum suficient”, a spus aceasta.

Belfast Telegraph a relatat: O delegație va fi trimisă în locul lui Biden, iar Prima Doamnă Jill Biden se pare că va conduce delegația”. Prima Doamnă s-a întâlnit cu membrii Familiei Regale la mai multe evenimente și ar putea reprezenta SUA la acest eveniment istoric.

Citește și: