• Toate doamnele regale care au participat la funeraliile reginei Elisabeta a II-a au sosit astăzi la Westminster Abbey îmbrăcate în negru pentru a-și exprima durerea și pentru a respecta eticheta vestimentară regală.
  • Kate, Camilla și Sophie s-au numărat printre numeroasele femei care au purtat pălării negre tradiționale și voaluri de doliu” pentru a-și exprima durerea.
  • Vălurile de doliu sunt tradiționale – deși nu sunt obligatorii – pentru femeile din familia regală și simbolizează faptul că purtătoarea este în doliu pentru o persoană dragă.

Toate doamnele regale care au participat la funeraliile reginei Elisabeta a II-a au sosit astăzi la Westminster Abbey îmbrăcate în negru pentru a-și exprima durerea și pentru a respecta eticheta vestimentară regală.

Kate, Camilla și Sophie s-au numărat printre numeroasele femei care au purtat pălării negre tradiționale și voaluri de doliu” pentru a-și exprima durerea. Vălurile de doliu sunt tradiționale – deși nu sunt obligatorii – pentru femeile din familia regală și simbolizează faptul că purtătoarea este în doliu pentru o persoană dragă.

Pălăria este de obicei confecționată din dantelă, tul sau material fin de plasă și permite persoanei mai multă intimitate atunci când o poartă. Atât Kate, cât și Camilla au purtat voaluri de doliu din plasă, atașate de partea din față a pălăriilor și care se întindeau până la bărbie, așezate ușor depărtate de față.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Meghan Markle a purtat o pălărie neagră fără voal, la fel ca și tânăra Prințesă Charlotte, ceea ce este în conformitate cu tradiția regală, întrucât voalul este o alegere personală. Voalul de doliu a fost popularizat de Regina Victoria după decesul soțului ei, prințul Albert, în 1861, dar datează cu mult înainte de epoca ei.

Istoricul regal Jessica Storoschuk a declarat pentru Page Six Style că acest obicei „era adesea considerat a fi o armură” și le proteja durerea de ochii publicului”.

De-a lungul timpului, stilul voalurilor de doliu s-a schimbat, de la o bucată opacă și lungă de material la un accesoriu transparent și scurt. De asemenea, se așteaptă ca toate femeile regale să poarte „bijuterii de doliu”, de obicei perle, deoarece se crede că acestea simbolizează lacrimile de durere.

Regina Elisabeta a II-a a respectat tradiția la funeraliile Prințesei Diana, Prințesei Margareta și Regelui George al VI-lea, iar la funeraliile Prințului Philip de anul trecut, atât Regina decedată, cât și Kate au fost văzute purtând bijuterii cu perle.

Astăzi, Kate a purtat un colier choker de perle care a aparținut Reginei și care i-a fost împrumutat inițial în 2017 pentru cea de-a 70-a aniversare a nunții ei și a prințului Philip. Charlotte a purtat un ac de diamant în formă de potcoavă, ca o odă dulce la dragostea Reginei pentru cai, în timp ce ducesa de Sussex a purtat o pereche de cercei cu perle pe care Regina i-a dăruit în urmă cu câțiva ani.

Camilla a purtat pentru această ocazie broșa Hesse Diamond Jubilee, declarație a Reginei Victoria, o piesă pe care a mai purtat-o de mai multe ori, împodobită cu două pandantive de safire și numărul 60 în caractere slavone.

Femeile regale au călătorit în spatele sicriului Reginei în limuzine de stat, Kate și copiii ei, George și Charlotte, cu Camilla, iar Meghan a călătorit cu Sophie. Aproximativ 2.000 de persoane au participat la funeraliile reginei la Westminster Abbey, inclusiv membri ai familiilor regale din întreaga Europă, politicieni din toate părțile spectrului politic și lideri mondiali, inclusiv președintele american Joe Biden și președintele francez Emmanuel Macron.