• Prințul Harry nu a purtat uniforma militară la funeraliile Reginei.
  • Un purtător de cuvânt de la Sussex a declarat: Prințul Harry va purta un costum de dimineață pe parcursul evenimentelor în onoarea bunicii sale. Deceniul său de serviciu militar nu este determinat de uniforma pe care o poartă și cerem respectuos ca accentul să rămână pe viața și moștenirea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a”, potrivit comentatorului regal și autorului Omid Scobie.
  • Ieri s-a relatat cum prințului Harry i s-ar fi refuzat șansa de a purta uniforma militară în timp ce o jelește pe Regină, deși unchiului său căzut în dizgrație, prințul Andrew, i se va permite să facă acest lucru în timpul priveghiului în stare de veghe.

Prințul Harry nu a purtat uniforma militară la funeraliile Reginei. Un purtător de cuvânt de la Sussex a declarat: Prințul Harry va purta un costum de dimineață pe parcursul evenimentelor în onoarea bunicii sale. Deceniul său de serviciu militar nu este determinat de uniforma pe care o poartă și cerem respectuos ca accentul să rămână pe viața și moștenirea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a”, potrivit comentatorului regal și autorului Omid Scobie.

Ieri s-a relatat cum prințului Harry i s-ar fi refuzat șansa de a purta uniforma militară în timp ce o jelește pe Regină, deși unchiului său căzut în dizgrație, prințul Andrew, i se va permite să facă acest lucru în timpul priveghiului în stare de veghe.

Harry, care a acționat pe front în timpul a două misiuni în Afganistan, va fi îmbrăcat în ținută civilă la evenimentele oficiale, inclusiv la funeraliile de stat ale defunctei monarhe. Doar membrii familiei regale care lucrează – ceea ce Harry și Andrew nu sunt – au voie să se îmbrace în uniformă la cinci ceremonii.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Acestea sunt slujba de la Catedrala St Giles din Edinburgh, care a avut loc mai devreme, unde Andrew a purtat un costum de dimineață, și procesiunea sicriului la Westminster Hall, priveghiul, înmormântarea în Westminster Abbey și slujba de înmormântare la Windsor.

Cu toate acestea, Andrew, care s-a retras din viața publică în urma scandalului provocat de prietenia sa cu miliardarul pedofil Jeffrey Epstein și căruia ulterior i-au fost retrase titlurile onorifice, va purta uniforma pentru ultimul priveghi în jurul sicriului Reginei, la Westminster Hall.

Îi este permis să o poarte ca semn special de respect pentru răposata sa mamă, dar nu și în alte ocazii.

Este posibil să fie o lovitură amară pentru fostul soldat Harry, care este mândru de deceniul său în forțele armate și care a fost întristat după ce Regina i-a retras rolurile militare onorifice, inclusiv pe cel de căpitan general al Royal Marines, după Brexit.

O sursă a confirmat că Harry – al cărui grad este de căpitan – nu va purta uniforma la nici un eveniment. Harry și-a pierdut titlurile militare onorifice după ce a decis să se retragă din funcția de senior working royal alături de soția Meghan în 2020.