• Generalul american Ben Hodges spune că Putin trebuie să genereze percepția că Rusia este atacată. „Are oportunitatea de a lăsa o moștenire de mare lider și asta îl motivează.”
  • „Putin este hotărât să se asigure că Ucraina nu poate prospera și nu poate avansa cu integrarea occidentală.”

De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin. Generalul american Ben Hodges explică într-un interviu pentru Aleph News, în dialog cu jurnalistul Bogdan Nicolae, de ce lucrul de care Vladimir Putin se teme, cu adevărat, este chiar propria populație.

Interlocutorul lui Bogdan Nicolae explică ce îl motivează pe Putin în această luptă și care este oportunitatea pe care o întrevede președintele rus în acest context internațional.

De ce Kremlinul pretinde acum pentru o schimbare totală a aranjamentelor de securitate europene? Care este, în acest context, relația Rusia- China?

„Da, acest lucru … potrivirea în timp și acest tip de cerere de răspunsuri acum este, pentru mine foarte interesant. Cred că există o varietate de factori. Desigur, publicul real pentru majoritatea acestor cereri total inacceptabile din partea Kremlinului și acuzațiile… sunt destinate cu adevărat populației ruse. Știți, viața cetățeanului de rând, mai ales în afara Moscovei și în afara Sankt Petersburgului, este destul de sumbră, nu e deloc bună, iar președintele Putin nu se teme de NATO. Adică, NATO se învecinează cu aproximativ 6% din frontiera Rusiei. Numărul soldaților americani din Europa nu ar umple un stadion de fotbal mai mare, așa că Putin știe că nu noi suntem amenințarea. Dar, pentru a distrage atenția propriei populații, el trebuie să genereze această percepție, că Rusia este atacată. De aceea, Putin trebuie să cheltuiască atâția bani pentru menținerea acestei forțe militare uriașe.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

De ce se teme, cu adevărat, Vladimir Putin?

Generalul Ben Hodges explică că, în esență, Putin se teme de însăși propria populație a țării sale.

Lucrul de care se teme cu adevărat, desigur, este propria populație. Văzând țările de la periferia Rusiei bucurându-se de beneficiile unei democrații liberale a talentului tinerilor dezlănțuiți, de asta se teme. Și de aceea s-a grăbit să ajute la distrugerea protestelor din Kazahstan, de aceea continuă să-l susțină pe acest dictator, Lukașenko în Belarus și de aceea este hotărât să se asigure că Ucraina nu poate prospera și nu poate avansa cu integrarea occidentală. Deci acesta este motivul care determină toate, acum.”, explică generalul (r) american Ben Hodges.

Generalul Ben Hodges este de părere că Vladimir Putin are încredere desăvârșită în puterea pe care o deține, dar că nu va lansa un atac în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă, dar ar putea-o face ulterior desfășurării acestora.

Cred că Putin știe, de asemenea, că Ucraina devine mai bună pe zi ce trece, nu doar militar, ci în general, și cred că Putin are oportunitatea de a lăsa o amprentă, o moștenire de mare lider care a refăcut imperiul sau cel puțin cea mai mare parte a acestuia, în special Ucraina… și cred că acest lucru îl motivează. Cred că vede și el că China… Nu prea îmi dau seama de relația de acolo. În mod clar, ei cooperează în anumite lucruri.

El și președintele Xi se sprijină reciproc în multe lucruri, dar nu pot spune cât de strânsă este această susținere reciprocă. Mi-aș imagina că nu va lansa următorul atac în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă, de exemplu. Dar mi-aș putea imagina că se va întâmpla imediat după Jocurile Olimpice de iarnă”, conchide generalul (r) american Ben Hodges, în interviul acordat pentru Aleph News.