• Liz Truss candidează pentru conducerea Partidului Conservator.
  • Ministrul de Externe promite o revizuire a sistemului fiscal dacă va deveni prim-ministru.
  • La o dezbatere, Truss a purtat o vestimentație asemănătoare cu a lui Margaret Thatcher.
  • Thatcher a ocupat funcția de prim-ministru al Marii Britanii în perioada 1979-1990.

Numărul trei în competiția pentru șefia Partidului Conservator din Marea Britanie își trage inspirația de la o mare doamnă: Margaret Thatcher. Au observat asta utilizatorii rețelelor sociale analizând vestimentația lui Liz Truss, de la prima dezbatere a candidaților.

Tweeterurile cu comentarii au început să curgă. Ministrul de Externe vrea să-i calce pe urme fostului premier conservator și a început cu stilul personal. Liz Truss a apărut cu un sacou negru peste o bluză albă cu o funda mare la baza gâtului, la dezbaterea televizată.

Thatcher a purtat o ținută izbitor de asemănătoare la o emisiune electorală din anul 1979. Doamna de fier a Marii Britanii avea o pasiune pentru cămășile cu fundă mare la gât, pe care le folosea în nenumărate ocazii.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE

Cred în drepturile femeilor. De asemenea, cred că persoanele transgender ar trebui tratate cu respect, a spus Lizz Truss, ministru de Externe al Marii Britanii.

Pentru cei care așteaptă cu răsuflarea tăiată acea expresie media favorită, întorsătura U, am un singur lucru de spus. Întoarceți-vă dacă doriți. Doamna nu e pentru a se întoarce, a spus Margaret Thatcher, fost prim-ministru al Marii Britanii.

Nu este prima dată când publicul face comparații între Truss și Thatcher. Vizitând Moscova pentru a lansa un avertisment că Rusia trebuie să respecte suveranitatea Ucrainei, ea a pozat în Piața Roșie într-o haină de blană și pălărie, la 35 de ani după ce fostul premier conservator a făcut același lucru într-o vizită în Uniunea Sovietică de atunci.