• Florin Cîțu a anunțat că am putea renunța la măștile de protecție de la sfârșitul lunii iulie
  • Am putea scăpa de mai multe restricții, dacă 10 milioane de români vor fi vaccinați la sfârșitul lunii iulie, spune premierul

Vești bune de la premier. Mai multe restricții ar putea fi relaxate de la 1 iunie, iar dacă până la sfârșitul lunii iulie vom avea 10 milioane de oameni vaccinați, am putea avea viața de dinainte: fără restricţii și fără măşti.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiţii, în două etape: 1 iunie şi apoi sfârșitul lui iulie, când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal. Şi să revenim la normal înseamnă să revenim la viaţa de dinainte, fără restricţii, fără mers noaptea, fără măşti şi aşa mai departe. Trebuie să ne vacinăm ca putem să ajungem acolo“, a declarat, vineri, premierul Florin Cîţu.

Florin Cîțu a anunțat luni că revenirea la normalitate va începe cu data de 1 iunie. Totodată, premierul spune că a înființat un comitet interministerial, sub coordonarea sa, precizând că multe dintre restricții vor fi relaxate, însă până atunci campania de vaccinare trebuie accelerată. 

„Măsurile pe care le-am luat, funcționează, dau rezultate. Acest comitet interministerial: 1 iunie este primul pas. Acest comitet va include toate ministerele, mă gândesc să includem ca invitați asociații, patronate. Aveți încredere că vom trece peste această perioadă. Vaccinarea e singura soluție”, spunea premierul pe 5 aprilie.

Adrian Marinescu: E important ca numărul celor care se vaccinează lunar să fie cel necesar

După declarația făcută de Florin Cîțu, Adrian Marinescu a reacționat.

Situația e complicată în momentul de față și e clar că în săptămânile care urmează nu putem avea o îmbunătățire evidentă, dar sperăm că undeva după 15 mai – 1 iunie într-adevăr să se vadă efectele vaccinării“, spune medicul.

Medicul evidențiază că „este important ca de acum încolo să fie o dinamică mult mai clară și numărul celor care se vaccinează lunar să fie cel necesar“: „Avem suficiente doze, tranșele sunt numeroase în momentul de față“.

„Relaxarea va veni treptat și cred că trebuie să avem un ochi tot timpul pe ce se întâmplă cu vaccinarea, pentru că este singura metodă prin care, într-adevăr, putem face o prevenție stabilă“, spune Adrian Marinescu.