Decizie dură luată de Franța în contextul COVID-19: Se închid frontierele pentru călătorii din afara UE. Care sunt excepțiile

Decizie dură luată de Franța în contextul COVID-19: Se închid frontierele pentru călătorii din afara UE. Care sunt excepțiile Sursa Foto: Abaca Press
  • Premierul francez Jean Castex a anunțat noi restricții dure la frontierele Covid-19.
  • De duminică, accesul călătorilor din afara UE este interzis, cu excepția celor în călătorii esențiale, relatează BBC.
  • Cerințele de testare din interiorul UE vor fi, de asemenea, înăsprite.

Infecțiile rămân mari în Franța, în ciuda înăspririi recente a regulilor.

Noile restricții vor afecta inclusiv Marea Britanie, acum nu mai este în UE, dar ministrul britanic al transporturilor a clarificat pe Twitter că modificarea nu va avea impact asupra transportatorilor de mărfuri către sau dinspre Marea Britanie.

Posibilitatea unui al treilea blocaj național în Franța a fost analizată pe tot parcursul săptămânii, în urma avertismentelor din partea oficialilor de rang înalt din domeniul sănătății că ar fi nevoie de aceasta, pe fondul unor rate mari de spitalizare și răspândirii noilor tulpini.

Dar vineri Castex a spus într-o declarație televizată că blocajul ar putea fi prevenit. „Cunoaștem impactul grav [al unui blocaj]. În această seară, analizând datele din ultimele zile, considerăm că ne putem oferi în continuare șansa de a evita unul”, a spus el.

Care sunt restricțiile și excepțiile menționate de Jean Castex

Conform regulilor introduse duminică, toate sosirile din afara UE, cu excepția cazurilor vitale.

De asemenea, toți cei veniți din interiorul UE vor trebui să prezinte un test PCR, cu excepția lucrătorilor transfrontalieri.

Această regulă se aplica anterior numai sosirilor aeriene și maritime, nu și celor care sosesc pe șosea.

În afară de noile reguli de călătorie, premierul a mai spus că marile centre comerciale nealimentare se vor închide, în timp ce regulile de lucru la domiciliu vor fi consolidate.