• Președintele Zelenski prezice că, până la sfârșitul anului, numărul rușilor uciși în Ucraina va ajunge la 100.000.
  • Discursul a fost publicat și pe site-ul Comisiei Europene.
  • Acea parte a textului a dispărut și din discursul de pe site-ul oficial al CE.

Afirmațiile președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit cărora pierderile Ucrainei în războiul cu Rusia se ridică la 100.000 de soldați și 20.000 de civili, au fost tăiate dintr-un discurs pe care aceasta l-a ținut pe 30 noiembrie.

O parte din discursul ei a fost postată pe Twitter în dimineața zilei de 30 noiembrie, în care a afirmat, în special, că pierderile Ucrainei în războiul cu Rusia se ridică la 100.000 de soldați și 20.000 de civili.

„Invazia Rusiei în Ucraina a adus moarte, distrugere și suferință de nedescris. Ne amintim cu toții ororile de la București. Se estimează că peste 20.000 de civili și 100.000 de militari ucraineni au murit până în prezent. Rusia trebuie să plătească pentru crimele sale odioase, inclusiv pentru crima de agresiune împotriva unui stat suveran”, se arată în tweet.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Discursul a fost publicat și pe site-ul Comisiei Europene. Cu toate acestea, în câteva ore, tweet-ul a fost șters și a fost publicat unul nou – cu o adresă video, din care a fost eliminată afirmația privind moartea a 100.000 de soldați ucraineni și a 20.000 de civili. Acea parte a textului a dispărut și din discursul de pe site-ul oficial al CE.

La 11 noiembrie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că pierderile Rusiei în război au fost de zece ori mai mari decât cele ale Ucrainei. Șeful statului a adăugat că artileria transferată Ucrainei de către SUA a contribuit la ruperea inițiativei militare rusești. El a mai spus că pierderile statului agresor în materie de echipamente grele și forță de muncă au fost „uluitoare”.

Potrivit Statului Major General al armatei ucrainene, la 30 noiembrie, de la începutul invaziei la scară largă a Ucrainei, Rusia a pierdut aproximativ 88.880 de soldați. Președintele Zelenski prezice că, până la sfârșitul anului, numărul rușilor uciși în Ucraina va ajunge la 100.000.