Deputat USR: Decizia de închidere a piețelor a fost pripită și nejustificată, iar proiectul PSD de redeschidere este o mizerie

Deputatul Ionuţ Moşteanu a afirmat, marți, la Aleph News, că măsura închiderii piețelor, asumată de guvernul PNL, „a fost pripită și nejustificată”.

A venit ca o măsură de compensare pentru alte măsuri care nu au fost luate. Ar fi trebuit anunțați producătorii, pentru a avea timp să se adapteze. Trecem printr-o perioadă dificilă, dar nu putem interzice dreptul la hrană sau să spunem că doar superketurile pot vinde mâncare. Asta e greșit”, a spus Moșteanu.

Deputatul s-a abținut, însă, azi să voteze proiectul PSD de redeschidere a piețelor.

Legat de proiectul de azi, este o mizerie PSD-istă, o varză de proiect, greșit total, neconstituțional. Acest proiect nu rezolvă nimic, așa cum a fost făcut. Fiind în campanie, PSD a făcut propagandă. Soluția este la guvern. Trebuie o guvernare curajoasă, asumată și pentru români. Acum guvernarea este în campanie electorală și merge cu frâna de mână trasă”, a mai spus Moșteanu, la Aleph News.

Guvernul a dat o „nucleară”, asta cu închiderea piețelor, și apoi tot ei s-au prins că noi căutăm soluții. Nu așa se face. Întâi vorbeși cu lumea și apoi dai decizia. Votul de azi nu crează niciun efect, până ce nu va fi promulgat de președinte”, a adăugat sursa citată.

Piețele rămân închise până la promulgarea legii de către președinte și publicarea ei în Monitorul Oficial.

Exit mobile version