• Dumitru Viorel Focşa vrea să se ocupe de violenţa domestică din poziţia de parlamentar, conform unei postări pe Facebook.
  • Biroul Naţional de Conducere al AUR a decis sâmbătă să îl excludă pe Dumitru Viorel Focşa din partid, după ce acesta şi-a agresat fizic soţia în timpul unui scandal casnic.
  • AUR îi cere public deputatului Focşa să îşi respecte angajamentul asumat şi să îşi depună mandatul de parlamentar, ca urmare a sancţiunii primite pe linie de partid.

Deputatul Dumitru Viorel Focşa vrea să se ocupe de violenţa domestică din poziţia de parlamentar, conform unei postări pe Facebook, după ce partidul AUR l-a exclus şi i-a cerut să demisioneze din Parlament.

„E timpul să lăsăm deoparte demagogia în favoarea unei dezbateri sincere şi generarea de soluţii relevante pentru stoparea violenţei din familiile noastre. Căsnicia mea a fost afectată de violenţă, de aceea lăsaţi-mă să mă dedic acestei cauze din poziţia de parlamentar” , a scrie Focşa pe Facebook.

El spune că tensiunile din căsnicie au venit „pe fondul dedicării mele totale în cariera politică, muncind şapte zile din şapte atât la Bucureşti, cât şi în teritoriu, acolo unde am fost mereu prezent pentru a asculta doleanţele cetăţenilor” .

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

La nivel european există un plan de acţiune comun al statelor membre împotriva violenţei domestice (Convenţia de Istanbul) ce pare la prima vedere un document al bunelor intenţii, dar presărat cu idei radicale, din spectrul ideologiei de gen. Ceea ce nu arată decât că elitele europene nu doresc cu adevărat eradicarea acestui fenomen, ci impunerea unor noi concepte ideologice prin care se doreşte redefinirea societăţii după nişte principii nenaturale. Rămân dedicat cauzei promovate de partidul conservator AUR şi resping aceste idei radicale ale stângii europene, contraproductive şi utopice” , mai scrie Focşa.

AUR i-a cerut lui Focșa să demisioneze din Parlament

Biroul Naţional de Conducere al AUR a decis sâmbătă să îl excludă pe Dumitru Viorel Focşa din partid, după ce acesta şi-a agresat fizic soţia în timpul unui scandal casnic. Ancheta internă întreprinsă de Juriul de Onoare al Alianţei pentru Unirea Românilor a stabilit că acuzaţiile apărute în spaţiul public în urma scandalului declanşat la domiciliul familiei Focşa se confirmă. Gestul comis de deputatul Dumitru Viorel Focşa este incompatibil cu calitatea de membru de partid şi cu demnitatea de parlamentar, arată un comunicat al partidului.

Alianţa pentru Unirea Românilor îi cere public deputatului Focşa să îşi respecte angajamentul asumat şi să îşi depună mandatul de parlamentar, ca urmare a sancţiunii primite pe linie de partid.