• Operatorii de deratizare nu știu exact care sunt zonele din București cu probleme.
  • Locuitorii Capitalei se tem că din cauza gunoiului o să aibă parte de mai multe rozătoare.
  • Boli cauzate de rozătoare: leptospiroză sau hantavirus.

De la gunoaie trecem la șobolani, iar povestea din Sectorul 1 pare că nu se mai termină. Nicușor Dan anunță că de săptămâna viitoare va deratiza parcurile din Capitală.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a ținut să spună că nu se poate acționa prompt. Asta pentru că nu se cunosc toate clădirile abandonate și subsolurile din București.

Prin urmare cei de la deratizare merg mai mult la ghici.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

„În opinia mea nu există o creștere a numărului de rozătoare semnificativă față de anii precedenți, Da, eu cred că este un caz izolat (faptul că un bărbat a fost mușcat de un șobolan în Sectorul 1 – n.red.). S-a acționat doar în parcurile care sunt în subordinea Municipiului București nu și în cele care sunt în subordindea primăriilor de sector dar o să facem și asta începând cu parcurile care țin de primăriile de sector începând cu Sectorul 3 de săptămâna asta”, a spus Nicușor Dan, primarul Capitalei.

Totuși locuitorii de Capitală sunt încă îngrijorați. Mai mult, unii dintre ei au semnalat și alte probleme.

Mă uitam acum la gunoaiele astea de pe aicea și e ceva de nedescris iar șobolanii, mai cu seamă vara, n-ar trebui să existe”, a spus un bucureștean.

Mi se pare rușinos că am ajuns în situația asta mai ales fiind vorba de o capitală europeană și ținând cont că problemele sunt fix în Sectorul 1 care este considerat cel mai bun sau cel puțin așa era. În primul rând nu este deloc sanitar și în al doilea rând sunt purtători de boli, pot să atace, nu știi niciodată cu animalele ce se poate întâmpla”, spune un alt locuitor al Capitalei.

Totuși infecționiștii nu sunt de aceeași părere cu Nicușor Dan. Mai mult, o mușcătură cauzată de o rozătoare poate să ducă la transmiterea unor boli foarte grave.

„Mai important de atât este de gândit contextul. Noi am mai avut mușcături de șobolan, dar în general lucrurile astea se întâmplau în mediul rural. Să se întâmple în Capitală și în centru este o situație neobișnuită, cel puțin spus”, a explicat Adrian Marinescu, medic infecționist.