• Guvernatorul Ron DeSantis a vorbit sâmbătă în fața unei mulțimi despre punerea sub acuzare a fostului președinte Donald Trump.
  • DeSantis nu a menționat numele lui Trump în discursul de 50 de minute.
  • De asemenea, el a părut să folosească discursul ca pe o oportunitate de a-l critica pe Trump din nou, fără a-l numi.

Guvernatorul Ron DeSantis a folosit un discurs de sâmbătă în Long Island pentru a-i lua apărarea fostului președinte Donald Trump în urma inculpării acestuia, dar politicianul din Florida a evitat să folosească numele lui Trump în discursul de aproape o oră, scrie Business Insider.

DeSantis l-a numit pe procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg Jr. care a convocat juriul care a votat joi punerea sub acuzare a lui Donald Trump, o amenințare pentru societate”, potrivit New York Post, ieșind în apărarea lui Trump, dar numindu-l doar o singură dată fost președinte al Statelor Unite”.

Toată treaba lui este că nu vrea ca oamenii să fie în închisoare, vrea să retrogradeze infracțiunile grave în infracțiuni minore… Și apoi se întoarce, face o acuzație șubredă împotriva unui fost președinte al Statelor Unite”, a spus DeSantis despre Bragg, potrivit New York Post.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Trump este primul fost președinte care a fost acuzat de o infracțiune după o anchetă privind o plată de 130.000 de dolari făcută actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels. În urma acuzației istorice, republicanii și aliații fostului președinte i-au luat apărarea, numind-o o acuzație motivată politic” și vizându-l pe Bragg și politicile sale axate pe justiția penală.

DeSantis l-a susținut, de asemenea, pe Trump – deși nu a fost întotdeauna atât de susținător. Guvernatorul Floridei s-a dus pe Twitter pentru a-l ataca pe Bragg vineri, dar, din nou, nu a menționat numele lui Trump. Cum îl dobori pe Trump când îți este literalmente frică să îi spui NUMELE?”, a scris sâmbătă pe Twitter jurnalista politică Molly Jong-Fast.


DeSantis a părut, de asemenea, să se ia la trântă cu fostul președinte, al cărui mandat de patru ani a fost adesea înglodat în scandaluri. Timp de peste patru ani, nu avem scurgeri de informații, nu avem intrigi de palat… Noi doar executăm agenda”, a spus DeSantis în fața mulțimii, potrivit New York Post.

DeSantis va intra probabil în cursa pentru Casa Albă din 2024; Trump și-a anunțat candidatura anul trecut. Fostul președinte s-a folosit de mai multe ocazii în ultimele luni pentru a-l denigra pe potențialul său rival, inventând porecle meschine și punând la îndoială decizia sa de a-l susține pentru funcția de guvernator în 2018.