Donald Trump a strâns peste 4 milioane de dolari în 24 de ore de la punerea sub acuzare: „Sunt gata să lupt”

  • Detaliile complete ale actului de acuzare rămân sub sigiliu.
  • Fostul președinte nu va fi încătușat, în urma negocierilor dintre avocații săi și procuratură.
  • Donald Trump este primul fost președinte care se confruntă vreodată cu acuzații penale.

Donald Trump a afirmat că a strâns peste 4 milioane de dolari în cele 24 de ore de la aflarea veștii punerii sale sub acuzare, relatează Sky News. Fostul președinte a confirmat această cifră într-un comunicat de presă, în care a repetat afirmația că este victima unei vânători de vrăjitoare politice.

Avocații lui Donald Trump au declarat pentru Sky News că acesta este pregătit să lupte”, în timp ce se fac pregătiri pentru înfățișarea sa în instanță marțea viitoare. Alina Habba, o avocată angajată de Trump, a declarat: Se descurcă bine. Este rezistent și puternic și, bineînțeles, nu este mulțumit de vestea punerii sub acuzare. Dar gata să lupte, aș spune eu. Asistăm la o urmărire penală selectivă. Vedem o persoană care a fost persecutată la nesfârșit. Nu va exista o condamnare, așa că nici nu trebuie să mă refer la asta. Președintele Trump își va continua în mod absolut campania pentru președinție”.

Apariția lui Trump în fața instanței va avea loc la etajul 15 al tribunalului din Manhattan Inferior.
El va fi pus sub acuzare în fața unui judecător în aceeași sală de judecată în care a fost condamnat directorul de film Harvey Weinstein pentru viol și agresiune sexuală în februarie 2020.

Detaliile complete ale actului de acuzare rămân sub sigiliu, dar se înțelege că Trump se confruntă cu aproximativ 30 de acuzații de fraudă legată de documente. Fostul președinte nu va fi încătușat, în urma negocierilor dintre avocații săi și procuratură.

Donald Trump este primul fost președinte care se confruntă vreodată cu acuzații penale și, în aceste circumstanțe fără precedent, există o coregrafie pusă la punct „pe picior” de seturi de avocați care nu au niciun desen de la care să lucreze.

Citește și: