• În Franța, o tradiție de lungă durată este de a lipi pești de hârtie pe spatele altor persoane.
  • O mare parte din America Latină sărbătorește El Dia de los Inocentes” sau Ziua Inocenților”.
  • Ziua Tailie este destinată farselor în mare parte inofensive legate de spatele cuiva.

Ziua Păcălelilor de la data de 1 aprilie are istorie la nivel mondial, pentru o sărbătoare dedicată în totalitate unei ușoare înșelăciuni. Dacă o astfel de farsă îți iese în cale are mai mult de-a face cu compania pe care o ai decât cu locurile în care trăiești. Fiecare țară vede această zi în mod diferit, scrie CNN.

Deși originile Zilei Păcălelilor de aprilie nu sunt unanim cunoscute, istoricii sunt destul de siguri că romanii antici, europenii din vestul Europei și locuitorii din Insulele Britanice au avut mult de-a face cu ea.

În Franța, peștii capătă o altă semnificație în această zi

În Franța, o tradiție de lungă durată este de a lipi pești de hârtie pe spatele altor persoane, un fel de semn de lovește-mă”. Această poznă este însoțită de expresia Poisson d’Avril”, care înseamnă, bineînțeles, Pește de aprilie”.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Este interesant faptul că peștii sunt, de asemenea, considerați un simbol norocos în multe zone ale lumii și sunt importanți în multe tradiții de Anul Nou. O teorie a originii sugerează că, atunci când Franța a trecut de la calendarul iulian la actualul calendar gregorian în anii 1500, oamenii s-au gândit că ar fi amuzant să sărbătorească în glumă vechiul Anul Nou” și să râdă de cei care au uitat de schimbare. Acel vechi Anul Nou era de 1 aprilie.

În America Latină, ai câteva șanse de a fi păcălit

O mare parte din America Latină sărbătorește El Dia de los Inocentes” sau Ziua Inocenților”, o sărbătoare catolică de la sfârșitul lunii decembrie, cu origini extrem de puțin caraghioase, care a devenit cumva o zi de glume și farse. Așadar, pentru aceste culturi, ziua la care trebuie să fii atent este 28 decembrie. În Brazilia, însă, 1 aprilie este în continuare ziua preferată pentru farse, iar ei o numesc Dia das Mentiras” sau Ziua minciunilor”.

Într-o zonă a Spaniei, se organizează o bătaie cu mâncare

În Ibi, Alicante, Spania, ei marchează El Dia de los Inocentes” (Ziua Păcălelilor din decembrie) prin organizarea unei bătălii cu mâncare în tot orașul, cu strategii militare și cunoștințe istorice. Se pare că tradiția „Els Enfarinats” este veche de peste 200 de ani și implică o „preluare” simulată a orașului în stil militar, în care noii conducători ajung să inventeze legi ciudate pe care ceilalți trebuie să le respecte. Dacă nu o fac, sunt „amendați”, iar banii sunt donați în scopuri caritabile.

Scoțienii marchează evenimentul timp de două zile

Din punct de vedere istoric, în Scoția, ei marchează evenimentul pe parcursul a două zile. Mai întâi, este Ziua Vânătorii de Gowk, care de fapt nu este atât de amenințătoare pe cât sună. Gowk” este termenul pentru un tip de pasăre, dar este, de asemenea, argoul pentru prost”, iar în această zi, scoțienii glumeți trimit gowks neștiutori doar pentru a le face să piardă timpul. Dacă nu ești gowked, există întotdeauna o oportunitate de umilire a doua zi, care este Ziua Tailie”. Ziua Tailie este destinată farselor în mare parte inofensive legate de spatele cuiva, cum ar fi să prinzi o coadă pe cineva sau să-i lipești un semn pe spate.

Citește și: