• Burns a spus că liderul Chinei, Xi Jinping, a urmărit îndeaproape modul în care a evoluat războiul și cred că, în multe privințe, a fost tulburat și a fost îmbărbătat de ceea ce a văzut”.
  • Directorul CIA a vorbit despre unde a ajuns acum Rusia din cauza orgoliului lui Putin”.
  • El a spus că, în sistemele autoritare, când nimeni nu contestă” un lider, poți face niște gafe uriașe”.

În timp ce războiul din Ucraina intră în al doilea an, directorul CIA, William Burns, a declarat duminică că președintele rus Vladimir Putin este prea încrezător” în capacitatea armatei sale de a măcina Ucraina până la supunere.

Burns, într-un interviu televizat, a declarat că șeful serviciilor de informații rusești a afișat, în cadrul întâlnirii lor din noiembrie, un sentiment de îngâmfare și aroganță” care reflectă convingerile lui Putin că poate face ca timpul să lucreze pentru el, că el crede că îi poate măcina pe ucraineni, că îi poate obosi pe aliații noștri europeni, că oboseala politică se va instala în cele din urmă”.

Această conversație, în care Burns a avertizat asupra consecințelor dacă Rusia ar desfășura o armă nucleară în Ucraina, a fost destul de descurajantă”, a spus Burns.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Burns a spus că l-a judecat pe Putin ca fiind destul de hotărât” să continue să continue războiul, în ciuda victimelor, a deficiențelor tactice și a daunelor economice și de reputație pentru Rusia. Cred că Putin este, în acest moment, cu totul prea încrezător în capacitatea sa … de a uza Ucraina”, a declarat Burns la emisiunea Face the Nation” de la CBS, într-un interviu difuzat duminică. Burns a spus că la un moment dat, va trebui să se confrunte și cu costuri din ce în ce mai mari, în sicrie care se întorc acasă, în unele dintre cele mai sărace părți ale Rusiei”, de unde, a spus el, provin mulți dintre recruții aruncați ca carne de tun”.

Burns a mai spus că Putin subestimează hotărârea SUA de a sprijini Ucraina, afirmând că, din experiența sa, liderul rus consideră că americanii au o tulburare de deficit de atenție și că vom trece în cele din urmă la o altă problemă”.

Comentariile au venit într-un moment critic pentru război, deoarece administrația Biden este încrezătoare că liderii chinezi se gândesc” dacă să furnizeze echipamente militare letale” Rusiei.

Ar fi un pariu foarte riscant și nechibzuit”, a declarat Burns, adăugând că o astfel de mișcare nu ar face decât să tensioneze și mai mult relațiile dintre cele mai mari două economii ale lumii. De aceea, sper foarte mult că nu o vor face”.

Burns a spus că liderul Chinei, Xi Jinping, a urmărit îndeaproape modul în care a evoluat războiul și cred că, în multe privințe, a fost tulburat și a fost îmbărbătat de ceea ce a văzut”. Directorul CIA a vorbit despre unde a ajuns acum Rusia din cauza orgoliului lui Putin” și a spus că, în sistemele autoritare, când nimeni nu contestă” un lider, poți face niște gafe uriașe”.

Între timp, chestiunea ajutorului militar și a ritmului războiului este, de asemenea, o sursă de incertitudine în SUA deoarece parlamentarii republicani au criticat administrația pentru că nu a trimis avioane de luptă F-16 în Ucraina.