Directorul FBI va fi audiat în Congresul SUA. Va răspunde pentru incidentele de la Capitoliu

Directorul FBI Christopher Wray urmează să fie audiat azi în Senatul american. Wray va răspunde la întrebări legate de asaltul care a avut loc pe 6 ianuarie asupra clădirii Capitoliului.

Săptămâna trecută, ofițerii de la Capitoliu au acuzat, în timpul audierilor, serviciile de informații pentru atacul de la Washington. Congresul SUA a deschis o anchetă pentru a înțelege mai bine cum s-a putut întâmpla ceea ce era de neimaginat.

„Întrebați-i pe cei care au scris Constituția, întrebați-l pe Abraham Lincoln. Întrebați de oricine îi pasă de democrația noastră de ce ne deranjăm. Nu puteți merge înainte până nu aflați dreptatea”, a declarat Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

De partea cealaltă, Donald Trump tace. După o pauză de șase săptămâni, fostul președinte american și-a făcut apariția la un eveniment al republicanilor. N-a scos o vorbă despre anchetă sau despre incidentele din 6 ianuarie.

„Nu a existat niciodată o călătorie atât de reușită. Am început-o împreună acum patru ani și este departe de a se fi terminat. Joe Biden a avut cea mai dezastruoasă primă lună a unui președinte din istoria modernă. Cine știe. Pot chiar decid să-i bat pentru a treia oară. Bine?!”, a spus Trump.