• Biden susţine un discurs la Varşovia, după ce ieri a mers în Ucraina într-o vizită surpriză menită să arate sprijinul puternic al Vestului pentru cauza ucrainiană.
  • Discursul lui Biden vine la câteva ore după ce Putin, într-un discurs de peste o oră, a lansat o tiradă de acuzaţii la adresa UE şi a SUA.
  • Vizita lui Biden în Kiev şi discursul de la Varşovia sunt comparate cu vizitele lui John Kennedy şi Ronald Reagan în Berlinul de Vest în timpul Războiului Rece.

UPDATE

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a reafirmat, în Polonia, principiul apărării colective în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, subliniind că fiecare stat membru va fi protejat de orice atac al Rusiei.

Anul viitor, îi voi găzdui pe liderii tuturor statelor membre NATO pentru un summit în Statele Unite, vom celebra a 75-a aniversare de la înfiinţarea celei mai mari alianţe defensive din lume, NATO. Şi un lucru trebuie să fie foarte clar: Articolul 5 este solid. Fiecare membru NATO ştie acest lucru, îl ştie şi Rusia: un atac asupra unui stat membru este un atac împotriva tuturor statelor membre. Este un angajament sacru. Trebuie nu doar să purtăm un război, ci şi să ne apărăm valorile şi lumea pe care dorim să o construim”, a afirmat Biden, în discursul rostit marţi seară la Palatul Regal din Varşovia, potrivit postului de televiziune CNN şi cotidianului Le Monde.

UPDATE 18.55

Președintele american a spus că Vestul a luptat pentru suveranitate și democrație în fața războiului și va continua să o facă, indiferent de situație”.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Biden a spus că Putin s-a așteptat să treacă peste” poporul ucrainean atunci când tancurile sale au intrat pe 24 februarie. Dar poporul ucrainean este prea curajos”, adaugă el.

În loc de o victorie ușoară pe care a așteptat-o, Putin a plecat cu tancurile distruse și cu forțele Rusiei în dezordine. A crezut că NATO se va fractura și se va diviza – în schimb, NATO este mai unită și mai unită ca niciodată”.

Putin s-a trezit în război cu o națiune condusă de un om al cărui curaj de oțel – președintele Zelenski”.

Biden a spus că liderul rus se confruntă astăzi cu ceva ce nu credea că este posibil în urmă cu un an – democrația lumii a devenit mai puternică, nu mai slabă.

Autocrații lumii au devenit mai slabi, nu mai puternici”, a spus Biden.

UPDATE

Președintele SUA, Joe Biden, vorbește de la Castelul Regal din Varșovia, Polonia

Joe Biden a numit Polonia ca pe un mare aliat”, înainte de a se referi la asaltul criminal” al lui Vladimir Putin asupra Ucrainei. Biden a precizat că în urmă cu un an, lumea se pregătea pentru căderea Kievului” – care stă acum la un an stă drept, mândru” și cel mai important… liber”. El adaugă că întreaga lume” a fost testată în răspunsul său la războiul cu Rusia.

Știrea inițială

Biden susţine un discurs la Varşovia, după ce ieri a mers în Ucraina într-o vizită surpriză. Discursul lui Biden vine la câteva ore după ce Putin, într-un discurs de peste o oră, a lansat o tiradă de acuzaţii la adresa UE şi a SUA. Vizita lui Biden în Kiev şi discursul de la Varşovia sunt comparate cu vizitele lui John Kennedy şi Ronald Reagan în Berlinul de Vest în timpul Războiului Rece.

Discursul va începe în scurt timp Cele mai importante declaraţii vor fi disponibile pe Mediafax în scurt timp

Putin, noi atacuri la adresa Occidentului şi a „decadenţei morale”

Vestul nu va reuşi nimic din punct de vedere al presiunilor economice pe care le face asupra Rusiei. Business-ul rusesc e mai puternic, ponderea rublei pe piaţa intenaţională s-a dublat, iar în ţările prietene – a ajuns la jumătate. Vom evolua indiferent de ameninţările Occidentului.
Occidentul a început o agresiune politică şi militară. Dar şi-au dat singuri peste mână, provocând inflaţie şi sărăcie popoarelor lor. Încearcă să dea vina pe Rusia, să sancţioneze companiile ruseşti şi să ne atace infrastructura. Occidentul vrea să ne destabilizeze societatea din interior – să-i facă pe ruşi să sufere – dar nu au succese.
Ne bazăm pe expertiza noastră militară – forţe unice militare. Sergenţii şi comandaţii care au demonstrat că sunt puternici şi curajoşi trebuie promovaţi. Trebuie să evoluăm contribuţia lor pentru patria noastră . Vom implementa cele mai noi tehnologii pentru crearea de arme.  Vrem o producţie în masă a armelor moderne, fabricate la noi în ţară.
Este evident că Occidentul va încerca să destabilizeze populaţia rusă.
Suntem atacaţi ca valori, ca biserică Rusească. Priviţu ce fac cu propriile popoare. Spun ca pedofilia e o normalitate, legalizează căsătoriile de acelaşi sex. Religia spune clar – căsătoria trebuie sa fie între un bărbat şi o femeie. Rusia nu va promova altceva! Oamenii vor ajunge sa fie scoşi din minţi de degradarea promovată. Noi – ne vom apărea următoarele generaţii.
Cei care ştiu ceva istorie, ştiu ca ceea ce reprezintă azi Ucraina, sunt părţi ale ţării noastre (Rusiei)
Responsabilitatea pentru începerea războiului şi numărul de victime este în totalitate al Occidentului şi a Kievului.
Occidentul ne-a furat rezervele Forex şi cele de aur
Tot Occidentul a distrus industria ucraineană, a furat bogăţiile naturale şi au sărăcit populaţia. Numărul victimelor, escaladarea conflictului, pentru asta sunt responsabile elitele din Vest.Acum folosesc populaţia din Ucraina drept carne de tun.
Occidentul duce o luptă cu Rusia şi se foloseşte de Ucraina, de terorişti, de diavol însuşi.
NATO s-a extins până la graniţele noastre, tot mai multe trupe au fost trimise la graniţele noastre
Cei din Occident vor sa termine Rusia odată pentru totdeauna. Noi vom reacţiona corespunzător.
Occidentul este cel care a creat un focar de instabilitate, şi în trecut şi acum – cu acţiuni împotriva Estului, pentru a înlătura rivalii. Nu e nimic nou. Istoria se repetă. Vorbim despre rusofobie
Suntem deschişi la un dialog deschis cu Europa. Dar acţiunile NATO în Europa (sistemele de apărarea antiaeriană etc) arată intenţiile Occidentului
Nicio ţară din lume nu are atâţia militari ca SUA. Au soldaţi pe toată planeta, cu un  motiv precis
Rusia a făcut tot posibilul să rezolve pe cale paşnică situaţia din Donbas dar Occidentul s-a pregătit pentru un alt scenariu
Rusia a încercat să găsească o soluţie decentă pentru a salva viaţa ucrainenilor, dar comportamentul cu două feţe al autorităţilor ucrainene este de vină, nu vor putea şterge vreodată ruşinea. Ele îşi mint propriul popor
Kievul a purtat discuţii cu Occidentul despre livrarea de arme înaintea operaţiunii militare speciale
Noi ne aflăm într-o perioadă dificilă, fix înaintea unor evenimente istorice
Repet – ei înşişi au creat acest razboi iar noi ne folosim forţele ca sa oprim aceasta lupta a Occidentului! Noi ne protejam ţara. La conferinţa de la München am auzit multe învinuiri la adresa Rusiei, dar toţi au uitat ce a făcut Occidentul in ultimii 10 ani. Au aruncat in haos regiuni intregi!! Americanii ne-au dat cifrele pe care le folosim şi le avem.