• Anul care se încheie a fost un an de „decizii dificile, necesare, de pași importanți spre independența deplină a Rusiei, a declarat sâmbătă Vladimir Putin în discursul său de Anul Nou.
  • Șeful statului s-a adresat poporului țării stând alături de militari, și nu pe fundalul Kremlinului, ca de obicei.
  • Discursul de Anul Nou al președintelui, care a durat nouă minute și a devenit cel mai lung din istorie.

Anul care se încheie a fost un an de decizii dificile, necesare, de pași importanți spre independența deplină a Rusiei, iar acum țara luptă pentru viitorul său”, a declarat sâmbătă președintele Vladimir Putin în discursul său de Anul Nou adresat cetățenilor ruși. Șeful statului s-a adresat poporului țării stând alături de militari, și nu pe fundalul Kremlinului, ca de obicei. După cum a explicat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, discursul a fost înregistrat la sediul districtului militar Sud.

TASS a adunat principalele declarații din discursul de Anul Nou al președintelui, care a durat nouă minute și a devenit cel mai lung din istorie.

Rezultatele anului

A fost un an de decizii dificile, necesare, de pași importanți în direcția obținerii suveranității depline a Rusiei și a consolidării puternice a societății noastre. Evenimentele cu adevărat cruciale și fatale” din 2022 au devenit o piatră de hotar care pune bazele viitorului comun al rușilor și a independenței lor adevărate: Pentru asta luptăm astăzi”. A fost un an care a pus multe lucruri la locul lor, a separat clar curajul și eroismul de trădare și lașitate, a arătat că nu există o putere mai mare decât dragostea pentru familie și prieteni, loialitatea față de prieteni și camarazi, devotamentul față de Patrie”.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Agresiunea occidentală

Occidentul a mințit ani de zile cu privire la pace, dar de fapt se pregătea de agresiune: Și astăzi recunoaște deschis acest lucru, fără să se mai rușineze. Se folosesc cu cinism de Ucraina și de poporul său pentru a slăbi și diviza Rusia. Elitele occidentale au asigurat în mod ipocrit de intențiile lor pașnice, inclusiv de soluționarea conflictului din Donbass, dar, de fapt, au încurajat în toate modurile posibile neonaziștii”.

Anul acesta, Occidentul a declarat un adevărat război de sancțiuni” împotriva Rusiei: Cei care l-au inițiat se așteptau la distrugerea completă a industriei, finanțelor și transporturilor noastre. Acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că împreună am creat o marjă de siguranță fiabilă”.

Despre participanții la operațiunea militară

Militarii, milițiile și voluntarii ruși luptă acum pentru pământul lor natal, pentru adevăr și dreptate. Pentru ca garanțiile de pace și securitate pentru Rusia să fie oferite în mod fiabil. Toți aceștia sunt eroii noștri, este cel mai greu moment pentru ei acum”.

Autoritățile vor oferi toată asistența necesară familiilor participanților la operațiune care au murit pe câmpul de luptă: Vom face tot ce ne stă în putință pentru a ajuta familiile camarazilor noștri căzuți la datorie să-și crească copiii, să le ofere o educație decentă și să obțină o profesie”.

Putin a mulțumit militarilor pentru serviciile lor curajoase și a felicitat tot personalul forțelor armate” cu ocazia Anului Nou: Întreaga noastră țară vastă este mândră de tăria, rezistența și curajul vostru, rugăciunile și inimile a milioane de oameni sunt cu voi. Iar la masa de Anul Nou vor fi cu siguranță toasturi în cinstea voastră”.

Lupta pentru viitor

Acum cel mai important lucru este soarta Rusiei”, apărarea ei este o datorie sacră pentru strămoși și urmași”. Întotdeauna am știut, iar astăzi suntem din nou convinși că viitorul suveran, independent și sigur al Rusiei depinde doar de noi, de puterea și voința noastră!”.

Lupta Rusiei pentru interesele și viitorul său va deveni un exemplu de inspirație pentru alte state în lupta lor pentru o ordine mondială multipolară echitabilă”. Rușii trebuie să creadă că țara lor va rămâne măreață și independentă” și că va merge doar înainte și va învinge”.