• Se pare că Regina Elisabeta ar fi pregătit un discurs înfricoșător despre „Al treilea război mondial” în cazul în care rachete nucleare ar fi lansate asupra Regatului Unit.
  • Acum este posibil ca fiul său, Regele Charles, să fie nevoit să înregistreze un mesaj similar.
  • Discursul se inspiră din experiențele Reginei în cel de-al Doilea Război Mondial.

Regina Elisabeta, care a murit luna trecută, ar fi pregătit un discurs pentru izbucnirea celui de-al treilea război mondial, în care ar fi pedepsit „nebunia războiului” în cazul în care focoase nucleare ar fi fost lansate asupra Regatului Unit. Discursul ar conține replici înfricoșător de relevante în interiorul acestuia, care reflectă actualul conflict dintre Rusia și Ucraina.

Acum este posibil ca fiul său, Regele Charles, să fie nevoit să înregistreze un mesaj similar. În cadrul discursului său de avertizare cu privire la anihilarea nucleară care ar fi putut lovi Regatul Unit din mâinile armamentului sovietic, Regina și-a îndemnat „țara curajoasă” să rămână fermă.

În discursul secret, ea a răbufnit în fața „nebuniei războiului”, vorbind despre pericole „de departe mai mari decât în orice moment din lunga noastră istorie”, în timp ce făcea apel la public să își păstreze calmul.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Discursul, care se inspiră din experiențele Reginei în cel de-al Doilea Război Mondial, sună astfel: „Acum, această nebunie a războiului se răspândește din nou în lume, iar țara noastră curajoasă trebuie să se pregătească din nou să supraviețuiască împotriva unor mari greutăți. Nu am uitat niciodată durerea și mândria pe care le-am simțit în timp ce eu și sora mea ne strângeam în jurul aparatului de radio din grădiniță ascultând cuvintele inspirate ale tatălui meu în acea zi fatidică din 1939.”

„Nici măcar o clipă nu mi-am imaginat că această datorie solemnă și îngrozitoare îmi va reveni într-o zi. Dar, indiferent de teroarea care ne așteaptă, calitățile care ne-au ajutat să ne păstrăm libertatea intactă de două ori deja în acest trist secol vor fi încă o dată forța noastră.”

În încheierea discursului său, Regina a scris: „În timp ce ne străduim împreună să luptăm împotriva noului rău, să ne rugăm pentru țara noastră și pentru oamenii de bunăvoință oriunde s-ar afla. Fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți”.

Scenariul ei niciodată citit, care a fost pregătit pe vremea când Ronald Reagan era președinte al Statelor Unite, a fost publicat în 2013, cu comparații înfiorătoare cu zilele noastre.