• Potrivit Financial Times, va exista un „răspuns convenţional” din partea NATO, dacă Moscova utilizează atacul nuclear.
  • Ţările occidentale dezvoltă planuri în cazul în care Rusia foloseşte arme nucleare în Ucraina şi, cel mai probabil, răspunsul pare să fie folosirea armelor convenţionale, mai degrabă decât a armelor nucleare.
  • The Infographics Show: Războiul Rusiei în Ucraina pare să eşueze după contraofensiva ucraineană, dar Putin a anunţat o mobilizare prin care toţi bărbaţii ruşi sunt înrolaţi cu forţa să lupte pentru ţara lor.

Potrivit Financial Times, va exista un „răspuns convenţional” din partea NATO, dacă Moscova utilizează atacul nuclear. Ţările occidentale dezvoltă planuri în cazul în care Rusia foloseşte arme nucleare în Ucraina şi, cel mai probabil, răspunsul pare să fie folosirea armelor convenţionale, mai degrabă decât a armelor nucleare.

The Infographics Show: Războiul Rusiei în Ucraina pare să eşueze după contraofensiva ucraineană, dar Putin a anunţat o mobilizare prin care toţi bărbaţii ruşi sunt înrolaţi cu forţa să lupte pentru ţara lor. Este doar o chestiune de timp până când Statele Unite se vor implica în acest conflict?Ce se întâmplă dacă SUA invadează Rusia? The Infographics Show prezintă scenariul pas cu pas.

Două surse anonime au declarat pentru Financial Times că un atac nuclear asupra Ucrainei este puţin probabil să provoace o ripostă nucleară din partea NATO, dar au asigurat că va fi urmat de măsuri de răzbunare folosind arme convenţionale pentru a „pedepsi Rusia”.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, şi preşedintele SUA, Joe Biden, l-au avertizat de multe ori pe dictatorul rus, Vladimir Putin, să nu folosească armele nucleare în Ucraina.

Eventuala utilizare a armelor nucleare de către Rusia în conflictul cu Ucraina ar atrage  „consecinţe severe”, a avertizat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, după o serie de afirmaţii ale liderilor de la Moscova.

The Infographics Show, un canal educaţional de pe YouTube,  prezintă scenariul „pedepsirii Rusiei” pas cu pas, oferă detalii despre ce înseamnă un „atac convenţional” al NATO împotriva Rusiei şi cum ar putea SUA să răstoarne regimul lui Putin în maxim 50 de zile.


Scenariul ar fi viabil dacă Putin va ezita să folosească arme nucleare strategice ca se apere de forţele NATO. Scenariul ar începe cu întreruperea rutelor de transport dintre Rusia şi Kaliningrad de către Lituania, urmat de un atac fulger din partea Rusiei împotriva statelor baltice.

Atacul aerian 

La miezul nopţii, SUA încep să atace Rusia cu toată aviaţia, instalaţiile SAM şi trupele de pe flancul estic al NATO (statele baltice, Polonia, România), bombardând perimetrul defensiv vestic al Rusiei.

Sunt trimise apoi bombardierele stealth B-2 care să bombardeze lansatoarele ruseşti de rachete sol-aer printr-un atac bine cooordonat, similar cu operaţiunea Furtuna în Deşert din 1991. Toată reţetaua sovietică de apărare ar urma să fie distrusă în câteva ore, pe durata nopţii.

Apoi, SUA vor trimite avioanele supersonice F-35 „să-şi ducă sarcina la capăt” pentru a distruge toate bazele aeriene de-a lungul graniţei de est a Rusiei, şi infrastructura feroviară. Aeronavele ruseşti ar urma să intercepteze aeronavele americane, dar sunt întâmpinate de un roi de avioane F-22. Este de aşteptat ca SUA să piardă multe aeronave de generaţia a patra, dar toată aviaţia Rusiei va fi rapid doborâtă.

Atacul terestru NATO cu ajutorul forţelor aviatice

SUA vor pune tancurile şi toate forţele terestre ale NATO din Europa de Est în mişcare, cu direcţia spre Moscova, Sankt Petersburg şi spre bazele militare ale armatei ruse.  Tancurile M1 Abrams, acompaniate de elicopterele Apache, se izbesc de forţele defensive de la Kaliningrad. Nici tancurile T-90 şi T-14 Armata nu fac faţă tehnologiei americane net superioare.

Urmează să intre în scenă aeronavele A-10 Warthog ce vor provoca multe pierderi forţelor ruse. Trupele poloneze, româneşti, baltice,franceze, canadiene, slovace, cehe, scandinave,italiene, spaniole, germane, britanice şi belgiene mărşăluiesc spre Donbass, în timp ce trupele americane, britanice şi turceşti debarcă în Crimeea.

Ucraina este eliberată, în totalitate, de sub ocupaţia rusă. După numai o singură zi, forţetele ruse loiale regimului putinist suferă cea mai mare înfrângere de la Operaţiunea Barbarossa. 

O mare parte din ruşi, sătuli de opresiunea dictaturii putiniste,  s-ar putea alătura forţelor NATO. SUA se vor folosi de tehnologia informaţională şi cibernetică pentru a pune la pământ întreg sistemul militar rusesc. 

După şapte zile,Kaliningradul este eliberat de trupele NATO, iar după 14  zile, Belarusul capitulează şi Alexander Lukashenko fuge în exil.

Ziua 30 – ruşii se retrag, înspăimântaţi, fără să tragă un foc. Se duc lupte intense în marile oraşe ruseşti. Flota rusă din Pacific este distrusă în totalitate. În ciuda succesului, şi trupele NATO suferă pierderi de mii de militari.Pierderile nu-i afectează pe occidentali şi comtinuă avansul pentru cucerirea pas cu pas a Rusiei. Marina SUA trage cu rachete de croazieră spre forţele ruse din Sankt Petersburg.

După 45 de zile, tancurile şi trupele terestre NATO pătrund în Rusia. Pentru prima dată de la al Doilea Război Mondial, Rusia este invadată.

Iar Biden ar putea reuşi acolo unde Napoleon şi Hitler au eşuat. Artileria NATO, plasată de-a lungul graniţei dintre Belarus şi Rusia, trage spre poziţiile defensive ale regimului putinist. Rusia, pentru că are mai multă artilerie, răspunde cu salve grele de foc , dar în cele din urmă, artileria modernă a NATO câştigă duelul.

Urmează o perioadă îndelungată de combătut insurgenţele şi lupte pentru controlul Moscovei în vreme ce Putin fuge într-un buncăr din Siberia. Putin ar putea să declanşeze Armaghedonul nuclear, lansând rachete nucleare strategice spre NATO, dar nu poate decide singur căci comandanţii săi subalterni se opun să transmită ordinele personalului din submarine şi silozuri. 


Scenariul se opreşte aici, dar ar putea urma ani, poate decenii de Război Civil în Rusia,  între tabăra pro-occidentală a lui Alexei Navalnîi, eliberat din închisoare şi sprijinit de NATO pentru a asigura tranziţia Rusiei la democraţie, şi tabăra pro-Putin care ar putea pierde pe parcurs sprijinul aliaţilor săi (statele din Asia Centrală şi China),şi care în cele din urmă va sucomba. 

Nu este prima oară când The Infographics Show face  astfel de scenarii. Din 2017 publică clipuri în care compară armatele marilor puteri.